Κόκκινες η Στόουκ, «πράσινο» η Γουέστ Μπρομ

Η Γουέστ Μπρομ είδε τους Αφελάι και Άνταμ να αποβάλλονται στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη απέναντι στη Στόουκ. Με τον Ροντόν να ανοίγει λογαριασμό στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Τόνι Πιούλις πήρε την πρώτη της φετινή νίκη (1-0) στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Ουαλός τεχνικός έφυγε νικητής από το αγαπημένο του «Μπριτάνια».



Κόκκινες η Στόουκ, «πράσινο» η Γουέστ Μπρομ

Το ματς:

Με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν από την πρώτη σέντρα τον έλεγχο ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Μπριτάνια». Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα λεπτά τα ποσοστά κατοχής μπάλας άγγιξαν το 80-20 για τη Στόουκ, η οποία όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάτι καλό.

Όλα αυτά όμως μέχρι τα μισά του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 25’, ο  Αφελάι αποβλήθηκε επειδή χτύπησε στο πρόσωπο τον Γκάρντνερ και σαν να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά αργότερα ο Άνταμ άφησε την ομάδα του με εννέα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αντίκρισε και αυτός την κόκκινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο Πιούλις έριξε στη μάχη τον Λάμπερτ για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του και ο έμπειρος φορ έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του. Από δική του προσπάθεια οι «baggies» βρήκαν το γκολ που έψαχναν πριν το φινάλε του ημιχρόνου, με τον Ροντόν να ανοίγει λογαριασμό στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τη Γουέστ Μπρομ, καθώς ο Πιούλις αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Γκάρντνερ με τον ΜακΜάναμαν. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως ακριβώς πρέπει να διαχειριστούν την διαμορφωμένη κατάσταση και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εννέα της Στόουκ δεν έδειχναν να απειλούνται, ενώ παράλληλα είχαν αυτοί μια εξαιρετική στιγμή και πάλι με τον Ροντόν.

Ο Χιουζ προσπάθησε με κάποιες κινήσεις να αλλάξει κάτι στη ροή του ματς, αλλά μάταια… Παρά την υπερπροσπάθεια, η Στόουκ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να επιστρέψει στο ματς και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν με κυνικότητα μέχρι τέλους το προβάδισμά τους, κατακτώντας την πρώτη τους νίκη για φέτος στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον (63’ Γουίλσον), Κάμερον, Μουνιέσα, Πίετερς, Γουίλαν, Φαν Χίνκελ, Άνταμ, Σακίρι (68’ Αρναούτοβιτς), Αφελάι, Ντιούφ (81' Άιρλαντ)

Γουέστ Μπρομ: Μίχιλ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Λέσκοτ, Γιάκομπ (35’ Λάμπερτ), Φλέτσερ, Μόρισον, Γκάρντνερ (46’ ΜακΜάναμαν), ΜακΚλίν (63' Γκαμπόα), Ροντόν