Δύο στιγμές έφεραν τη νίκη (vids)

Η αποβολή του Μίτροβιτς και η κόντρα στα πόδια του Κολοτσίνι από το σουτ του Τσάμπερλεϊν για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, έδωσαν στην Άρσεναλ την πολύ δύσκολη νίκη στο «St. James' Park» με το 1-0 εις βάρος της Νιούκαστλ στην 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Δύο στιγμές έφεραν τη νίκη (vids)

Ελάχιστα προλάβαμε να δούμε την τροπή που θα έπαιρνε το παιχνίδι υπό φυσιολογικές συνθήκες και όλα άλλαξαν. Με την Άρσεναλ να έχει τον πρώτο λόγο στις επιθέσεις από το ξεκίνημα, ο Μίτροβιτς στο 17ο λεπτό αντίκρισε κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι, κατεβάζοντας άσχημα το πόδι στον Κοκλέν και η Νιούκαστλ έμεινε με δέκα παίκτες. Πολλοί τη θεώρησαν πολύ αυστηρή απόφαση, κάποιοι άλλοι τη δικαιολόγησαν, όμως, ο Αντρέ Μάρινερ είχε κάνει σοβαρό λάθος και λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν δεν είδε πέναλτι εις βάρος του Μπεγερίν... Οι «κανονιέρηδες», με αριθμητικό πλεονέκτημα έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γουόλκοτ ολομόναχο απέναντι από τον Κρουλ από ριμπάουντ σε απόκρουση του Ολλανδού και η ομάδα του Βενγκέρ περιορίστηκε περισσότερο σε κατοχή, γυρνώντας τη μπάλα συνεχώς, δίχως ουσία.

Η εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι γηπεδούχοι. Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς και αυτό ήταν πολύ κακό για την ομάδα του ΜακΚλάρεν, που συνέχισε ωστόσο να αμύνεται σθεναρά και να προσπαθεί να περιορίσει τους κινδύνους μήπως και τη βοήθησει η τύχη στη συνέχεια... Στο 52ο λεπτό από διαγώνιο σουτ του Τσάμπερλεϊν η μπάλα βρήκε στα πόδια του Κολοτσίνι και κατέληξε στα δίχτυα του Κρουλ για το 1-0 και αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ακόμα και με την είσοδο του Ζιρού και τις προσπάθειες του Γάλλου (που έχασε τρομερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις) και του Αλέξις Σάντσες, δεν άλλαξε κάτι λόγω του Κρουλ, των κλειστών χώρων και της έλλειψης έμπνευσης και φαντασίας από τους «κανονιέρηδες». 

Αυτή ήταν η 8η σερί νίκη των Λονδρέζων επί της Νιούκαστλ, με την επίδοση να έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2012!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Μπεμπά, Αϊνταρά, Ανίτα (72' Πέρεθ), Κόλμπακ, Σισοκό (78' Σισέ), Βαϊνάλντουμ, Τοβέν (87' Ντε Γιόνγκ), Μίτροβιτς

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (81' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Αλέξις, Γουόλκοτ (70' Ζιρού)