Άρσεναλ – Τσέλσι (preview)

Το «Νησί» φοράει και πάλι τα... ποδοσφαιρικά του. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της Πρέμερ Λιγκ, η Κυπελλούχος Αγγλίας Άρσεναλ και η Πρωταθλήτρια Τσέλσι, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για τη νέα σεζόν, καλούνται να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους, κατακτώντας το Community Shield, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».



Άρσεναλ – Τσέλσι (preview)

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η σεζόν για τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μπορεί όλοι να περιμένουν την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Τσέλσι για το Community Shield, θα είναι ένα καλό... πρόγευμα του τι θα ακολουθήσει τη χρονιά που έρχεται στο «Νησί».

Από την μία πλευρά, οι «κανονιέρηδες», όντας Κυπελλούχοι Αγγλίας, θέλουν να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν, στέλνοντας από νωρίς το «μήνυμα» στους αντιπάλους της για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν φέτος.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά παιχνίδια, σκοράροντας 14 φορές σε ομάδες όπως η 'Εβερτον, η Λυών και η Βιγιαρεάλ, κατακτώντας παράλληλα τόσο τρόπαιο της Premier League Asia Trophy, όσο και του Emirates Cup.

Μοναδική καλοκαιρινή προσθήκη για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, ο Πετρ Τσεχ. Ο πρώην κίπερ της Τσέλσι έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες, μετά από 11 χρόνια στην σημερινή (2/8) αντίπαλό του.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο καλείται να δώσει τις δικές της απαντήσεις. Μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, οι «μπλε» ξεκινούν και πάλι από θέση ισχύος για το «back to back», παρά το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε μεγάλη μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Ραφαμέλ Φαλκάο είναι ο μοναδικός παίκτης το τρέχων καλοκαίρι που έχει φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των Λονδρέζων, ως δανεικός από τη Μονακό και όλοι ευελπιστούν πως ο Ζοσέ Μουρίνιο θα τον «αναγεννήσει».

Ο Πορτογάλος κόουτς θέλει φυσικά να επεκτείνει το αήττητο ρεκόρ μου μετράει κόντρα στον Αρσέν Βενγκέρ, την ώρα που το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών είναι πάντα «ηλεκτρισμένο».

Στα παιχνίδια προετοιμασίας, οι «μπλε» δεν εντυπωσίασαν τόσο, όσο η Άρσεναλ, παρόλα αυτά είχαν τέσσερις νίκες στα πέντε ματς που έδωσαν σε Άπω Ανατολή, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Στην επιβεβαίωση ότι ο Αλέξις Σάντσες δεν θα δηλώσει «παρών» στην αναμέτρηση του «Γουέμπλεϊ», καθώς ξεκουράζεται από τις υποχρεώσεις του με τη Χιλή για το Κόπα Αμέρικα, προχώρησε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Αυτό σημαίνει ότι ο νεαρός Τσούμπα Ακπόμ θα βρεθεί και πάλι στο βασικό σχήμα των «κανονιέρηδων», οι οποίοι δεν έχουν άλλες απουσίες.

Τσέλσι:

Μπορεί οι Κέιχιλ και Ντιέγκο Κόστα να είναι πανέτοιμοι μετά τους τραυματισμούς που αποκόμισαν στο φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο ακόμα παραμένει άγνωστο το αν θα αγωνιστούν αμφότεροι.

Πέρα από τους δύο παίκτες, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει άλλους «πονοκεφάλους».

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Τσεχ – Ντεμπισί, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Κοκλέν, Ράμσεϊ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Εζίλ – Ακπόμ, Ζιρού

Τσέλσι: Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Ρεμί