Άρσεναλ... φωτιά!

Πετυχαίνοντας... μόνο εντυπωσιακά γκολ, η Άρσεναλ επικράτησε πολύ άνετα με σκορ 4-1 της Γουέστ Μπρομ και εξασφαλίζοντας οριστικά την τριάδα (κάτι που σημαίνει πως θα βρίσκεται αυτόματα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν) στρέφει την προσοχή της στο Κύπελλο. Χατ-τρικ ο Θίο Γουόλκοτ, το άλλο γκολ ο Τζακ Γουίλσιρ.



Άρσεναλ... φωτιά!

Το ματς:

Στο 5ο λεπτό του αγώνα η Άρσεναλ πήρε το προβάδισμα χάρη σε μοναδικό τέρμα του Γουόλκοτ, έπειτα από πάσα του Καθόρλα. Ο Άγγλος εξτρέμ μετά το μοναδικό βολέ του βρήκε και πάλι δίχτυα στο 14’ κάνοντας ωραίους ελιγμούς στην αντίπαλη περιοχή για το 2-0, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα ο Γουίλσιρ και να πετύχει το πιο όμορφο τέρμα του αγώνα με... κεραυνό έξω από την περιοχή στην 100η του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Βενγκέρ δεν σταμάτησε να κυριαρχεί ούτε δευτερόλεπτο και στο 37’ ο Γουόλκοτ σημείωσε το χατ-τρικ του. Ο Καθόρλα ήταν και πάλι δημιουργός, αυτή τη φορά από αριστερά, με την άμυνα της Γουέστ Μπρομ να μην μπορεί να απομακρύνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν και εν μέρει το κατάφεραν. Το 5ο γκολ του αγώνα ήρθε, αλλά για την Γουέστ Μπρομ. Μετά τις αλλαγές του Πιούλις, ο Οσπίνα έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ και ο ΜακΌλεϊ έκανε αφύλακτος το 4-1.

Στην 21η προσπάθεια της Άρσεναλ, 12 από αυτές στον στόχο, ο Ράμσεϊ που είχε έρθει από τον πάγκο έψαξε κι αυτός ένα εντυπωσιακό γκολ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μάιχιλ. Μέσα σε δύο λεπτά ο Ουαλός ξανά δοκίμασε την τύχη του, αλλά η φάση σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι, μετά από άγγιγμα Ουαλού τερματοφύλακα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Οσπίνα να κάνει κακό υπολογισμό σε μακρινό σουτ, αλλά για καλή του τύχη να μην δέχεται δεύτερο γκολ αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.