Συνήλθε και πάει «Γουέμπλεϊ»! (video)

Η κακή παρένθεση μετά τις βαριές ήττες στο πρωτάθλημα έκλεισε. Η Λίβερπουλ έδειξε χαρακτήρα, όρθωσε ανάστημα και νίκησε 1-0 την Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ», εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που θα διεξαχθεί- όπως πάντα- στο «Γουέμπλεϊ»!  



Συνήλθε και πάει «Γουέμπλεϊ»! (video)

Οι «κόκκινοι» αν και χρειάστηκαν δεύτερο ματς (μετά το 0-0 στο «Άνφιλντ»), κατάφεραν να προσπεράσουν το εμπόδιο των «ρόδων» χάρη στο γκολ του Κουτίνιο στο 70’ και να κλείσουν θέση στο μεγάλο ραντεβού της 19ης Απριλίου!

Τότε στον επιβλητικό αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα, με έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό! Θυμίζουμε πως το άλλο εισιτήριο θα διεκδικήσουν μία μέρα νωρίτερα η Άρσεναλ με τη Ρέντινγκ.

Το ματς:

Λίγο η μαζική οπισθοχώρηση της Μπλάκμπερν, λίγο η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυσκόλεψαν πολύ τη ζωή των παικτών της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κόκκινοι» είχαν μεν τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως δυσκολεύονταν πολύ κάθε φορά που πλησίαζαν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Ο Στάριτζ προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να ανοίξει διαδρόμους, όπως και ο Κουτίνιο προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά μάταια… Ο Ίστγουντ είδε τις περισσότερες προσπάθειες της Λίβερπουλ να καταλήγουν έξω από την εστία του, ενώ στις δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει σε προσπάθειες των Κουτίνιο και Τζόνσον το έκανε με επιτυχία.

Τα «ρόδα», γράψαμε και παραπάνω, ότι αρκέστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Είδαν το… φορτσάτο ξεκίνημα των φιλοξενούμενων και προτίμησαν σταδιακά να ταμπουρωθούν πίσω. Στην επίθεση βγήκαν ελάχιστες φορές, ενώ σε δύο από αυτές- έπειτα από ολιγωρία του Σακό- βρέθηκαν κοντά στο γκολ, επίσης χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τα «ρόδα» να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα λεπτά, μάλιστα, λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όταν σε κεφαλιά του Κίρνι ο Σιμόν Μινιολέ προέβη σε σωτήρια και συνάμα εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το μηδέν. Δεν ήθελε και πολύ να ξυπνήσει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που απάντησε στο 50’ με σουτ του Χέντερσον που δεν βρήκε στόχο.

Αυτό ήταν… Ο αγώνας απέκτησε γρήγορο ρυθμό, οι δύο ομάδες βγήκαν στην επίθεση και οι δύο τερματοφύλακες βρίσκονταν συνεχώς σε ετοιμότητα για τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις. Το κοινό του «Ίγουντ Παρκ» έκανε για πρώτη φορά… αισθητή την παρουσία του, συνεπαρμένο από την ορεξάτη επιστροφή των 22 ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο.

Από το 60’ και μετά, η Λίβερπουλ αποκατέστησε την τάξη, αναλαμβάνοντας ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Η Μπλάκμπερν θορυβήθηκε από ορισμένες επελάσεις του Στέρλινγκ και αναγκαστικά, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα, άρχισε να κλείνεται πίσω. Δυστυχώς για την ίδια, ο φόβος της βγήκε αληθινός, αφού στο 70’ ο Κουτίνιο – έπειτα από το άψογο 1-2 με τον Χέντερσον- βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά της περιοχής και με δυνατό συρτό σουτ έγραψε το 1-0! Το άγχος εξαφανίστηκε μεμιάς! Οι παίκτες του Ρότζερς έφτασαν στον στόχο τους και, με την ψυχολογία στα ύψη, έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι. Το τελικό σφύριγμα τους βρήκε άξιους νικητές, με το εισιτήριο των ημιτελικών στο χέρι! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπλάκμπερν: Ιστγουντ, Χένλεϊ, Μπαπτίστ (80’ Σπερ), Κιλγκαλόν, Όλσον, Κόνουεϊ (65΄ Γκεστέντ), Γουίλιαμσον, Έβανς, Μάρσαλ, Κέρνι, Ρόουντς.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Λόβρεν, Σακό (28’ Τουρέ), Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Άλεν, Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ (85’ Λάμπερτ).