Θεαματική... απόδραση! (video)

Η Σουόνσι υπέμεινε σκληρά στην υπεροχή της Σαουθάμπτον στο «St Mary’s» και ενώ όλα έδειχναν πως θα πάρει το... πολύ την ισοπαλία, ο Τζόντζο Σέλβεϊ πέτυχε ένα τρομερό γκολ και της χάρισε ένα σπουδαίο διπλό με σκορ 1-0.



Θεαματική... απόδραση! (video)

Το τέρμα του πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ ήταν το πρώτο στον στόχο από την ομάδα του, αλλά και το πρώτο γκολ κόντρα στους «Αγίους» από το Νοέμβριο του 2012!

Με το αποτέλεσμα αυτό η Σαουθάμπτον έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την Άρσεναλ στους 42 βαθμούς και έναν πίσω από την 3η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Σουόνσι προσπέρασε την Στόουκ στην 9η θέση με 33.

Το ματς:

Από τα πρώτα λεπτά η Σαουθάμπτον έδειξε διαθέσεις κυριαρχίας στο ματς, αλλά η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία ανήκε στην Σουόνσι. Στο 13ο λεπτό ο Μπαφετιμπί Γκομίς βρέθηκε με την μπάλα στα όρια της περιοχής αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα εκτός από τα δοκάρια του Φόρστερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάρβιν Έμνες τραυματίστηκε, αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και αντικαταστάθηκε από τον Μο Μπάροου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «Αγίους» να είναι συνεχώς μπροστά αλλά να μην σκοράρουν και να ζητούν πέναλτι σε προσπάθεια του Φόντε (είχε μείνει μπροστά από κόρνερ) το οποίο δεν δόθηκε.

Κλάιν και Μπερτράντ, τα δύο μπακ των γηπεδούχων, ήταν εξαιρετικοί και από εκεί ξεκινούσαν αρκετές προσπάθειες ενώ ήταν βασικοί συντελεστές στο να μην δεχθεί η ομάδα τους επικίνδυνες καταστάσεις στις πλευρές.

Στο 59’ ο Σέλβεϊ έστειλε προειδοποιητική βολή από αυτό που θα ακολουθούσε, σουτάροντας από τον άξονα και βλέποντας την μπάλα να σταματάει στην ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Το παιχνίδι κύλησε και πάλι με το σύνολο του Κούμαν να οδηγεί, όμως η τρίτη αποδείχθηκε και φαρμακερή για την Σουόνσι. Ο Σέλβεϊ έκανε κλειστή ντρίμπλα στον άξονα, έφερε την μπάλα στο δεξί και με υπέροχο πλασέ από απόσταση άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Σαΐντο Μανέ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η διπλή του προσπάθεια απομακρύνθηκε από την ηγετική φυσιογνωμία του Άσλεϊ Γουίλιαμς πάνω στην γραμμή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Κλάιν, Γιοσίντα, Φόντε, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Ριντ (63’ Μανέ), Γουόρντ-Πρόουζ, Τάντιτς, Ελία (90+2’ Σίγκερ), Πελέ

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον (82’ Ράνχελ), Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Φάλτον, Κάρολ, Σέλβεϊ, Ντάιερ, Έμνες (16’ Μπάροου – 90+3’ Ζόρντι Άματ), Γκομίς