Κουρτουά: «Όλα έγιναν σωστά με το χτύπημα...»

Απόλυτα σωστές χαρακτήρισε ο Τιμπό Κουρτουά τις ενέργειες του ιατρικού επιτελείου της Τσέλσι με το χτύπημα που δέχθηκε από τον Αλέξις Σάντσες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, στις 5 Οκτωβρίου. Έπαιξε σε ολόκληρο το ματς της εθνικής ομάδας του Βελγίου κόντρα στην Ανδόρα (6-0) ο πορτιέρο των «μπλε».  



Κουρτουά: «Όλα έγιναν σωστά με το χτύπημα...»

Ο Κουρτουά, αποχώρησε στο 23ο λεπτό του πρόσφατου λονδρέζικου ντέρμπι στην 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με τους ανθρώπους της Τσέλσι να φοβούνται για διάσειση. Δέχθηκε το χτύπημα από τον Σάντσες στο 10ο λεπτό και συνέχισε για 13 λεπτά ακόμα, μέχρι να ζητήσει αλλαγή αφού πλέον απ' τη ζαλάδα του... δεν έβλεπε τίποτα.

Το βράδυ της Παρασκευής, έβγαλε και τα 90 λεπτά του αγώνα του Βελγίου με την Ανδόρα χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και όπως ανέφερε, το γεγονός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη διαχείριση της κατάστασης από το ιατρικό επιτελείο των «μπλε».

«Δεν είχα χάσει τις αισθήσεις μου, απλά ζαλιζόμουν πολύ από κάποιο σημείο κι έπειτα μετά το χτύπημα που δέχθηκα. Η γιατρός της Τσέλσι ενήργησε πολύ σωστά και έπειτα από τη γρήγορη εξέταση που μου έκανε, ρωτώντας με αρκετά πράγματα για τα οποία απαντούσα γρήγορα, κατάλαβε ότι ήμουν σε θέση να συνεχίσω το παιχνίδι. Από κάποιο σημείο κι έπειτα, δεν μπορούσα να δω ούτε τη μπάλα από τη ζαλάδα μου... Έβγαινε και το αίμα από το αυτί μου και έτσι πολύ σωστά αποφασίστηκε να γίνω αλλαγή. Όλα, όμως, έγιναν όπως ακριβώς έπρεπε...» ανέφερε ο Κουρτουά.