League One – 46η αγωνιστική (preview)

Στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής της League One, με τέσσερις ομάδες να εμπλέκονται στην υπόθεση της παραμονής.



League One – 46η αγωνιστική (preview)

Με τις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, όπως και αυτές που θα παλέψουν για την άνοδό τους μέσω τον πλέι-οφ, να έχουν «κλειδώσει», όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα στο ποιες ομάδες θα πάρουν το δρόμο για τη League Two και ποιες θα παραμείνουν.

Σριούσμπερι και Στίβενεϊτζ με 41 και 42 βαθμούς αντίστοιχα έχουν ήδη «αποχαιρετήσει» την κατηγορία.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις Καρλάιλ και Τρανμίρ. Η πρώτη, με 45 βαθμούς, φιλοξενείται από την αδιάφορη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και θέλει φυσικά τη νίκη για να έχει ελπίδες. Η Τρανμίρ από την άλλη, με δύο βαθμούς περισσότερους από την Καρλάιλ, αναζητά εξίσου τη νίκη επί της πρωταθλήτριας Γουλβς.

Οι δύο ομάδες έχουν ελπίδες παραμονής μόνο στην περίπτωση που χάσει έδαφος κάποια από τις Κρου (48 β,) και Νοτς Κάουντι (49 β.). Η Κρου υποδέχεται την Πρέστον, ενώ η Κάουντι την Όλνταμ.

Σε περίπτωση που η πρώτη χάσει από την Πρέστον, η Καρλάιλ εκτός από τη νίκη, θα χρειαστεί στην ισοβαθμία και καλύτερη διαφορά τερμάτων, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται οριακά στο -27 για την Κρου, για να παραμείνει εκείνη στην κατηγορία.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ισοβαθμίας της Κρου με την Τρανμίρ, με τη διαφορά τερμάτων ωστόσο να μην είναι αυτή τη φορά υπέρ της (-26 η Τρανμίρ).

Η σέντρα σε όλα τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 46ης αγωνιστικής:

Σουίντον – Ρόδεραμ

Κρόουλι - Μπρίστολ Σίτι

Τρανμίρ – Μπράντφορντ

Πίτερμπρο - Πορτ Βέιλ

Όλνταμ Αθλέτικ – Νοτς Κάουντι

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Κόβεντρι

Μίλτον Κέινς Ντονς – Λέιτον Όριεντ

Μπρέντφορντ – Στίβενεϊτζ

Τζίλιγχαμ – Σριούσμπερι

Κρου – Πρέστον

Γουλβς – Καρλάιλ

Γουόλσολ – Κόλτσεστερ