Τσέλσι- Σάντερλαντ (preview)

Νίκη και μόνο νίκη! Αυτό είναι το σύνθημα στις τάξεις της Τσέλσι ενόψει της αναμέτρησης με τη Σάντερλαντ, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα- έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!  



Τσέλσι- Σάντερλαντ (preview)
Ο Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και οι παίκτες γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε απώλεια στο εξής θα είναι καταστροφή για το όνειρά τους, μια και βασικός τους στόχος είναι να μεταβούν αλώβητοι στο γήπεδο της Λίβερπουλ, στο ντέρμπι που όπως όλα δείχνουν θα κρίνει και τον τίτλο. Μεγάλο τους «όπλο» θα είναι σαφώς το «Στάμφορντ Μπριτζ», στο οποίο μετρούν έξι σερί νίκες (αήττητοι όλη τη χρονιά με δύο μόνο ισοπαλίες), χωρίς μάλιστα να δεχτούν ούτε ένα γκολ! Μοναδική απουσία, αυτή του Έντεν Αζάρ, ο οποίος δεν έχει απαλλαγεί πλήρως από το τράβηγμα που υπέστη στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν!
 
Στον αντίποδα, οι ελπίδες παραμονής για τη Σάντερλαντ μπορεί να είναι ελάχιστες, όμως το εντυπωσιακό 2-2 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι πριν λίγες μέρες, έκανε τους πάντες να πιστεύουν στο «θαύμα»! Οι ποδοσφαιριστές του Γκους Πογιέτ ξέρουν ότι το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, όμως παρουσιάζονται αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα. Απόντες από την αναμέτρηση θα είναι σίγουρα οι Κι, Κουεγιάρ, Μπάρντσλεϊ, Φλέτσερ και  Γουέστγουντ.
 
Όσον αφορά την προϊστορία, η Τσέλσι έχει το πάνω χέρι σε σύνολο 106 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Λονδρέζοι μετρούν 53 νίκες, 18 ισοπαλίες και 35 ήττες.