Τσάμπιονσιπ – 42η αγωνιστική (preview)

Με τις ομάδες που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ να θεωρούνται δεδομένες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τελευταία προνομιούχο θέση των πλέι-οφ, εκεί που ουσιαστικά πέντε ομάδες παλεύουν να την «κλέψουν» από τη Ρέντινγκ.



Τσάμπιονσιπ – 42η αγωνιστική (preview)

Με την πρωτοπόρο Λέστερ να αγωνίζεται τη Δευτέρα, η Μπέρνλι με 83 βαθμούς θα έχει την ευκαιρία αν νικήσει τη Μίντλεσμπρο εντός έδρας να πλησιάσει στη μία νίκη, αλλά με παιχνίδι περισσότερο τις «αλεπούδες».

Το ενδιαφέρον φυσικά δεν βρίσκεται στην κορυφή όπου τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αλλά στις θέσεις των πλέι-οφ και συγκεκριμένα στην 6η και τελευταία.

Σε αυτή βρίσκεται η Ρέντινγκ με 63 βαθμούς, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα κόντρα στην 1ης της βαθμολογίας Λέστερ, την ώρα που Μπράιτον, Ίπσουιτς, Μπόρνμουθ με 61 βαθμούς, ακόμα και η Νότιγχαμ με τη Μπλάκμπερν που έχουν δύο βαθμούς λιγότερους έχουν ισάξιες ελπίδες για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης.

Η Μπράιτον υποδέχεται την Τσάρλτον στο «σπίτι» της, την ώρα που Ίπσουιτς και Μπόρνμουθ αντιμετωπίζουν τις Ντονκάστερ (εντός) και Γέοβιλ (εκτός) αντίστοιχα.

Η Νότιγχαμ άμα θέλει να ελπίζει θα πρέπει να πάρει τη νίκη κόντρα στην σχετικά αδιάφορη ΚΠΡ, ενώ η Μπλάκμπερν θα διεκδικήσει τη νίκη από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ εκτός έδρας.

Όλα τα παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί στις 17:07, με επτά λεπτά καθυστέρηση δηλαδή, στη μνήμη των 96 θυμάτων, οπαδών της Λίβερπουλ, στο Χίλσμπορο. Το ΚΠΡ – Νότιγχαμ θα ξεκινήσει στις 14:22.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 42ης αγωνιστικής:

ΚΠΡ – Νότιγχαμ Φόρεστ (14:22)

Μίλγουολ – Γουότφορντ

Ίπσουιτς – Ντονκάστερ

Μπράιτον – Τσάρλτον

Μπέρνλι – Μίντλεσμπρο

Μπόλτον – Μπάρνσλεϊ

Γέοβιλ – Μπόρνμουθ

Ντέρμπι Κάουντι – Χάντερσφιλντ

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπλάκμπερν

Λιντς – Μπλάκπουλ

Ρέντινγκ – Λέστερ (14/4)

Μπέρμιγχαμ – Γουίγκαν (29/4)