Σχεδόν δική τους η Σάλφορντ

Ένα βήμα πριν την απόκτηση της Σάλφορντ βρίσκονται οι Γκάρι και Φιλ Νέβιλ,Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς και Νίκι Μπατ, οι οποίοι συμφώνησαν για την αγορά των μετοχών της ομάδας και πλέον μένουν οι εγκρίσεις της Ομοσπονδίας και της Football League.



Σχεδόν δική τους η Σάλφορντ

Λίγες ώρες μετά τις φήμες που την ήθελαν να αγοράζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η «Τάξη του ‘92» προχώρησε σε συμφωνία με την διοίκηση της Σάλφορντ για την απόκτηση του συλλόγου.

Αυτό που μένει είναι να δοθεί η έγκριση από την FA και την Football League, με την αγορά να αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Είχα τα πρώτα μου δοκιμαστικά για την Μάντσεστερ Γιουνίατεντ στο Σάλφορντ, όταν ήμουν 11, και ποτέ δεν θα ξεχάσω το πόσο σημαντικό ήταν αυτό για μένα. Για μένα, η Σάλφορντ αντιπροσωπεύει τα πρώτα χρόνια στην ζωή του ποδοσφαιριστή, την δέσμευση, την δίψα, τον ενθουσιασμό, την επιθυμία και το πνεύμα του ποδοσφαίρου. Είμαι ενθουσιασμένος» δήλωσε ο Γκάρι Νέβιλ εν όψει την επισημοποίηση της συμφωνίας, ενώ από την πλευρά του ο Πολ Σκόουλς προσέθεσε:

«Το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά θα δείξουμε μεγάλη δέσμευση και θα έχουμε κάποια πολύ καλά πλάνα στο μέλλον».

«Όλοι ξέρουν πόσο σημαντική είναι η Σάλφορντ για μένα, συνεπώς αυτήν είναι μια μεγάλη αγορά. Θέλουμε να ενώσουμε την ποδοσφαιρική κοινωνία, να χρησιμοποιήσουμε την ποδοσφαιρική μας εμπειρία και την γνώση μας για να εμπνεύσουμε και να σφυρηλατήσουμε τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες. Το να το κάνουμε αυτό στην Σάλφορντ κάνει τον καθένα μας ακόμη πιο ενθουσιώδη» ανέφερε ο Ράιαν Γκιγκς.

Τέλος, η πρόεδρος της ομάδας, η οποία έφερε την «Class of ‘92» κοντά στην συμφωνία, Κάρεν Μπερντ, τόνισε:

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα και πιστεύω πως θα έρθουν κάποια μεγάλα επιτεύγματα γι’ αυτή. Χωρίς αμφιβολία αυτή η συμφωνία θα φέρει λαμπρό μέλλον και είναι μια σπουδαία διαφήμιση για το μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος στηρίζει πλήρως το γκρουπ και θεωρεί πως αυτή η κίνηση θα είναι πολύ ωφέλιμη για τον ίδιο, αλλά και για την πόλη».