Νίκη, για τελευταία φορά…

Ήθελε να δει για τελευταία φορά από κοντά τη Μπρίστολ Σίτι. Ήθελε να τη δει να κερδίζει, για να βιώσει την τελευταία, ευχάριστη εμπειρία της ζωής του. Λίγες μέρες προτού «φύγει», ο Μαρκ Σόντερς έγινε ακόμα ένας που ξέρει και που έδειξε πως το ποδόσφαιρο, είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό άθλημα…   



Νίκη, για τελευταία φορά…

Ο Μαρκ Σόντερς, οπαδός της Μπρίστολ Σίτι, ενημερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πως είχε μονάχα μερικές μέρες ζωής…

Με τον καρκίνο των πνευμόνων σε τελικό στάδιο, ο 54χρονος άνδρας, το μεσημέρι του Σαββάτου, ήθελε να δει για τελευταία φορά από κοντά την αγαπημένη του ομάδα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ήθελε να τη δει να κερδίζει τη Τζίλιγχαμ και να βγαίνει από τη ζώνη του υποβιβασμού, για να χαρεί για τελευταία φορά.

Λίγη ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, ο Μαρκ Σόντερς βρέθηκε στο «Ashton Gate» και… επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της Μπρίστολ Σίτι. Ήταν αποφασισμένος να μιλήσει και στους ποδοσφαιριστές, για να τους κάνει να αντιληφθούν πόσο τυχεροί είναι, πρώτον, που έχουν την υγεία τους και δεύτερον, που κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο απΆ όλα.

Με τον τεχνικό των «Robins» να τον προτρέπει να μιλήσει στους παίκτες, ο Σόντερς τους είπε ότι είναι ευλογημένοι για τους μισθούς τους, τα ακριβά τους αυτοκίνητα και τη ζωή που ζούσαν. Μάλιστα, ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές βούρκωσαν ακούγοντας τα λόγια του οπαδού, που παρά το γεγονός πως ήξερε ότι σε λίγες μέρες θα έχανε τη μάχη για τη ζωή, έδειχνε ευτυχισμένος που βρισκόταν κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.

Αντλώντας έμπνευση και δύναμη από τον Μαρκ Σόντερς, η Μπρίστολ Σίτι επικράτησε 2-1 της Τζίλιγχαμ το μεσημέρι του Σαββάτου και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αφιερώνοντας τη νίκη και την εξαιρετική εμφάνιση στον άνθρωπο που με τη δύναμη της ψυχής του, τους χάρισε μια από τις σπάνιες εμπειρίες της ζωής τους.