Ας ειν’ καλά ο Αντριάν!

Κέρδισε, αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής της ήταν ο τερματοφύλακάς της! Η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 2-0 της Νόριτς εντός έδρας, όμως χρωστάει το τρίποντο στον γκολκίπερ της, Αντριάν, που προηγουμένως της έσωσε το… τομάρι σε πάμπολλες περιπτώσεις.



Ας ειν’ καλά ο Αντριάν!

Λαμπάδα στο μπόι του Αντριάν πρέπει να ανάψει ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Σαμ Άλαρνταϊς, με τον Ισπανό να αποτελεί τον καλύτερό του παίκτη κόντρα στη Νόριτς.

Τα «καναρίνια» έδειξαν ανωτερότητα στο παιχνίδι, βρήκαν χώρους, έκαναν ευκαιρίες, αλλά αυτήν που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν η γηπεδούχος, με τον Τζέιμς Κόλινς να ανοίγει το σκορ και τον Ντιαμέ να σφραγίζει τη νίκη δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Το ματς:

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Ρέντμοντ σέντραρε για τον Χούπερ, εκείνος πήρε την κεφαλιά, αλλά δέχθηκε το «στοπ» του Αντριάν, που πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Στο 22’, ο Αντριάν ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς απέτρεψε ακόμη ένα γκολ σε προσπάθεια του Ρόμπερτ Σνόντκρας, δείχνοντας και πάλι καλά αντανακλαστικά. Πιστευτό ή όχι, το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία απόκρουση του Αντριάν, με τον Γιασκελάινεν να κοιτάει από τον πάγκο, με τον Ισπανό να διώχνει πολύ ωραία σουτ του Τετέι από το ύψος του πέναλτι.

Δεύτερο ημίχρονο, ο ίδιος πρωταγωνιστής. Αν και δεν είχε πολλή δουλειά, ο Αντριάν έδειχνε αποφασισμένος να μην δεχθεί γκολ και στο 72’ αρνήθηκε το γκολ στον Χούπερ για δεύτερη φορά στο ματς. Λίγο πριν το τέλος του ματς, ο Γιομπό έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι σε μοναδική ευκαιρία για το «διπλό». Με μία ευκαιρία, η Γουέστ Χαμ βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα! Ο Κόλινς βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και μετέτρεψε σε γκολ την σέντρα του Ντιαμέ, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 62’. Ο Ντιαμέ δεν έμεινε μόνο στην ασίστ και λίγο πριν το τέλος του ματς διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στους 28 βαθμούς τα «σφυριά», στους δύο περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε η ομάδα του Κρις Χιούτον (25) που άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, ΜακΚάρτνεϊ, Νόλαν, Τόμκινς, Τζάρβις (Ντιαμέ 62’), Τέιλορ (Νοτσερίνο 77’), Νομπλ, Κόλινς, Ντεμέλ, Ντόυνινγκ, Κ. Κόουλ (Μποριέλο 46’)

Νόριτς: Ράντι, Μάρτιν, Γιομπό, Μπασόνγκ, Όλσον, Τετέι (Φαν Βόλβσβίνκελ 86’), Τζόνσον, Σνόντγκρας, Φερ, Ρέντμοντ (Πίλκινγκτον 81’), Χούπερ (Ελμάντερ 76’)