Are you watching David Moyes? (video)

Οι οπαδοί της Έβερτον παραληρούσαν στις εξέδρες του «Ολντ Τράφορντ» τραγουδώντας ειρωνικά προς τον Ντέιβιντ Μόγιες. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Οβιέδο χάριζε στην ομάδα τους μια τεράστια νίκη με σκορ 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στέλνοντάς την στο -12 από την κορυφή. Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι.



Are you watching David Moyes? (video)

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπίλι Φουλκς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Τα φώτα έπεφταν διαρκώς πάνω στον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Έβερτον κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πανηγύρισε έξαλλα στο τέλος του αγώνα μια σπουδαία νίκη.

Το ματς:

Η Εβερτον προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Γιουνάιτεντ και ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση πιέζοντας πολύ ψηλά τους γηπεδούχους. Στο 7ο λεπτό μάλιστα, τα «ζαχαρωτά» κέρδισαν το πρώτο κόρνερ τους σε σουτ του Λουκάκου από τα αριστερά. Η Γιουνάιτεντ σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της και στο 24’ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όμως η κεφαλιά του Γκιγκς πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Χάουαρντ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όμως το σουτ του Ρούνεϊ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χάουαρντ. Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου πάντως άνηκε στην Έβερτον με τον Λουκάκου να μην μπορεί να νικήσει τον Ντε Χέα στο 41’ με σουτ μέσα από την περιοχή ενώ στη συνέχεια σουτ του Μιραλάς, κόντραρε πάνω στον Σμόλινγκ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γιουνάιτεντ να μπαίνει δυνατά αλλά την Έβερτον να ισορροπεί σχεδόν αμέσως και να απειλεί σε δύο περιπτώσεις με τον Μιραλάς. Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός γινόταν όλο και πιο γρήγορος με την Γιουνάιτεντ να χάνει την σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στα μισά του ημιχρόνου. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Εβρά έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Χάουαρντ σε εντυπωσιακή απόκρουση, ο Γουέλμπεκ πήρε το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Έβερτον άρχισε να γίνεται πιο απειλητική. Τελικά, τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Οβιέδο στο 86΄. Ο Λουκάκου ξέφυγε από τον Φελαϊνί από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Σμόλινγκ δεν αντέδρασε σωστά και ο Οβιέδο στο δεύτερο δοκάρι με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαν.Γιουν: Ντε Χέα, Ράφαελ (Γιανουζάι 58’),  Βίντιτς, Σμόλινγκ, Εβρά, Βαλένσια, Φελαϊνί, Γκιγκς, Καγκάβα (Νάνι 58’), Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ

Εβερτον: Χάουαρντ, Οβιέδο, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Πίεναρ (Οσμαν 80'), Μπάρκλεϊ (Ντελοφέου 68’), Μιραλάς (Νέισμιθ 92'), Λουκάκου