Ζιρού… κι όλα καλά! (video)

Είναι φορμαρισμένος... και το δείχνει! Ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν αυτός που έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά για την Άρσεναλ και με γκολ σε τρίτο σερί ματς στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, χάρισε στους «κανονιέρηδες» τη νίκη με σκορ 1-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ.   



Ζιρού… κι όλα καλά! (video)

Μια από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε η Άρσεναλ για να πάρει τους τρεις βαθμούς με το 1-0 επί της Τότενα. Ο Ολιβιέ Ζιρού στο 23ο λεπτό ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ και βρήκε δίχτυα για τρίτη σερί αγωνιστική.

Ο Γιορίς πραγματοποίησε ορισμένες καλές επεμβάσεις για να μην αφήσει το σκορ να πάρει διαστάσεις, αλλά η Τότεναμ δικαιούται να φωνάζει για τη φάση του 51ου λεπτού, όταν ο Σολδάδο ανατράπηκε από τον Κοσιελνί, αλλά ο ρέφερι δεν σφύριξε…

Πρώτη εμφάνιση στην Πρέμιερ έπειτα από πέντε χρόνια για τον Φλαμινί που επέστρεψε στην Άρσεναλ, ντεμπούτο για Λαμέλα στην Τότεναμ, τραυματίας αποχώρησε ο Καπού.

Το ματς:

Η κυριαρχία στη μεσαία γραμμή ήταν το παν για την Άρσεναλ ώστε να πάρει το πάνω χέρι στο λονδρέζικο ντέρμπι. Με τους Ράμσεϊ και Γουίλσιρ να φτιάχνουν το παιχνίδι της ομάδας τους και τον Σάντι Καθόρλα να κινείται σαν… διαβολάκος γύρω από την περιοχή της Τότεναμ, οι «κανονιέρηδες» εξέπνεαν αυτοπεποίθηση. Αφού πρώτα ο Καθόρλα απείλησε με δύο πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ, ο Σολδάδο απείλησε την εστία των «κανονιέρηδων», αλλά ο Μερτεσάκερ πέφτοντας μπροστά στο σουτ, απομάκρυνε. Το 1-0 έγινε στο 23’, από ωραία συρτή σέντρα του Γουόλκοτ και ακόμα πιο ωραίο τελείωμα του Ζιρού. Ο δημιουργός του γκολ, θα μπορούσε να έχει βάλει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, όμως ο Γιορίς είπε «όχι».

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στην επανάληψη, με την Τότεναμ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και την Άρσεναλ να οπισθοχωρεί αρκετά. Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να λένε «πάλι καλά» που στο 51ο λεπτό δεν βρέθηκε ο Σολδάδο στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει πέναλτι, αφού ανατράπηκε από τον Κοσιελνί, αλλά ο ρέφερι δεν σφύριξε. Η απουσία του Τζακ Γουίλσιρ από τη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ, με τον νεαρό μέσο να αντικαθίσταται αναγκαστικά λόγω αδιαθεσίας, έγινε εμφανής, αλλά όλα θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει στο 63’, αν ο Γιορίς δεν πραγματοποιούσε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ζιρού. Στο 79’, ο Γουόκερ αρνήθηκε το γκολ στον Μονρεάλ έπειτα από «ριμπάουντ» που πήρε ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ σε σουτ του Γουόλκοτ και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.


10 από 89ly

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Ροσίτσκι (79’ Μονρεάλ), Γουίλσιρ (43’ Φλαμινί), Γουόλκοτ (90’ Σανιά), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ζιρού

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ρόους, Βερτόνχεν, Ντόουσον, Παουλίνιο, Καπού (75’ Σάντρο), Τάουνσεντ (75’ Λαμέλα), Ντεμπελέ (69’ Ντεφό), Τσαντλί, Σολδάδο