«Εθισμένος» στην κορυφή!

Είναι από τους τύπους που πολλοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι… βαρέθηκε να σηκώνει κούπες. Κι όμως, κάνουν λάθος! Η… ποδοσφαιρική ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι συνυφασμένη με τα τρόπαια και είναι ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.



«Εθισμένος» στην κορυφή!

Ο «Μπεκς» είχε μια συνήθεια. Κακή για τους αντιπάλους του, πανέμορφη για τον ίδιο.

Του άρεσαν… τα ρετιρέ.

Και επειδή δεν συνήθιζε, ή δεν χρειάστηκε να μείνει σε πολυκατοικία, μιλάμε για τα ρετιρέ των πρωταθλημάτων στα οποία αγωνίστηκε.

Έχοντας φορέσει τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Λ.Α. Γκάλαξι και Παρί Σεν Ζερμέν, η κορυφή ήταν ο μεγάλος του στόχος.

Την κατέκτησε στα τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, στα οποία έδωσε το «παρών», αλλά και στην Αμερική, μετά την απόφαση που πήρε για το υπερατλαντικό ταξίδι.

Αναλυτικά τα πρωταθλήματα του «Μπεκς»:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Πρωταθλήματα (6): 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03

Ρεάλ Μαδρίτης:

Πρωτάθλημα: 2006-07

Λος Άντζελες Γκάλαξι:

Πρωταθλήματα (2): 2010-2011, 2011-2012

Παρί Σεν Ζερμέν:

Πρωτάθλημα: 2012-2013

Μοναδικός… και στ’ αστέρια

Πέρα από τις τέσσερις διαφορετικές χώρες που «κατέκτησε», υπάρχει κι ένα άλλο… καρέ που τον καθιστά μοναδικό.

Είναι ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα και στο πρώτο ματς στο «Παρκ Ντε Πρενς», ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε φανέλα βασικού.

Έτσι, κούνησε… σεντόνι με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν στο παρελθόν και πλέον, το έκανε και με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία αγωνίζεται στο τελευταίο εξάμηνο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, χαρίζοντας όλους τους μισθούς του σε ιδρύματα για παιδιά, στην Πόλη του Φωτός!