Ψάχνει τους ρατσιστές η Μίλγουολ (video)

Τον φάκελο που έκλεισε τον περασμένο Νοέμβριο, σχετικά με ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της προς τον Ελ Χατζί Ντιούφ, στη νίκη (1-0) επί της Λιντς, ανοίγει και πάλι η Μίλγουολ! Έπειτα από τις αποκαλύψεις που έγιναν σε ειδική εκπομπή του «SkySports» για το φαινόμενο του ρατσισμού, η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο.   



Ψάχνει τους ρατσιστές η Μίλγουολ (video)

Το δημοφιλές ειδησεογραφικό δίκτυο του «SkySports», παρουσίασε μια εκπομπή, στην οποία φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως στις εξέδρες του «Ντεν», οι ρατσιστές οπαδοί είναι πολλοί.

Ο Ελ Χατζί Ντιούφ έγινε «θύμα» τους, αφού, στις 18 Νοεμβρίου, έγινε στόχος χυδαίων ρατσιστικών συνθημάτων. Το περιστατικό δεν είχε περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους της Μίλγουολ που αμέσως έκαναν έρευνα για να βρεθούν οι ρατσιστές. «Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και δεν έχει θέση στα γήπεδα. Ευελπιστούμε και το SkySports να μεταβιβάσει το βίντεο με τη συγκεκριμένη εκπομπή στην αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν αυτοί οι ρατσιστές. Δυστυχώς, το φαινόμενο του ρατσισμού δεν έχει εξαφανιστεί και ορισμένοι θέλουν να το επαναφέρουν στο ποδόσφαιρο. Είναι στο χέρι μας να το καταπολεμήσουμε» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής των «λιονταριών», ¶ντι ¶μπλερ, που συνέχισε τονίζοντας:

«Ρωτήσαμε όσους μπορούσαμε. Τους άνδρες ασφαλείας, τους αστυνομικούς, τους ποδοσφαιριστές, ζητήσαμε το βίντεο του αγώνα μήπως και διακρίνουμε κάτι που θα μας βοηθούσε. Μιλήσαμε και με τον Ελ Χατζί Ντιούφ, αλλά αυτός μας είπε ότι δεν άκουσε το παραμικρό από τις εξέδρες. Κάπως έτσι, η υπόθεση έκλεισε, αλλά μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χάρη στο SkySports, ξεκινάμε νέες έρευνες».

Το περιστατικό με τον Ελ Χατζί Ντιούφ δεν είναι το μοναδικό που φέρνει τη Μίλγουολ σε δύσκολη θέση, όσον αφορά τα κρούσματα ρατσισμού. Σε ματς κόντρα στη Μπόλτον, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μάρβιν Σορντέλ κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από μερίδα οπαδών που βρέθηκαν στο «Ντεν», ενώ από εκείνη την υπόθεση, τιμωρήθηκε ένα 13χρονο ball-boy που είχε εξαπολύσει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον παίκτη των «γουόντερερς».