¶ξια της μοίρας της (video)

Η ¶στον Βίλα πραγματοποίησε μια από τις πιο πειστικές εμφανίσεις της φετινής σεζόν, πήρε προβάδισμα μέχρι και με δύο γκολ στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά η Έβερτον δεν είναι η ομάδα που υποτάσσεται εύκολα. Τα «ζαχαρωτά» πείσμωσαν και αρνήθηκαν την ήττα, ισοφαρίζοντας στο τελικό 3-3 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. 



¶ξια της μοίρας της (video)

Οι «χωριάτες», έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη νίκη έπειτα από τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και στο… double επί των ομάδων του Μέρσεϊσαϊντ και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά απέτυχαν να πάρουν ένα «τρίποντο» που θα αποδεικνυόταν σπουδαίο.

Έτσι, παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη και το -2 από τις θέσεις της σωτηρίας, ενώ τα «ζαχαρωτά» είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα.  

Το ματς:

Η ¶στον Βίλα συνέχισε ακριβώς από εκεί που σταμάτησε μεσοβδόμαδα, κόντρα στη Νιούκαστλ. Το παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» έκανε σέντρα και οι «χωριάτες» αφήνοντας… ξερούς τους γηπεδούχους, πήραν το προβάδισμα! Ο Μπεντεκέ βγήκε νικητής στην προσωπική κόντρα με τον Χάιτινχα και με ωραίο πλασέ στο 2ο λεπτό έκανε το 1-0. Η απάντηση, ωστόσο, από τους γηπεδούχους, ήρθε πολύ γρήγορα. Στο 21Ά, ο Βίκτορ Ανιτσέμπε δεν έχασε την ευκαιρία και ισοφάρισε σε 1-1 με ατομική ενέργεια. Η μαχητικότητα της ¶στον Βίλα, την οδήγησε και σε δεύτερο γρήγορο γκολ, με τον Αγκμπονλαχόρ στο 24Ά να πηδάει ψηλότερα απΆ τον Χάιτινχα και να κάνει το 2-1!Ο πρωταγωνιστής της νίκης επί της Γουέστ Μπρομ, Λίον Όσμαν, θα μπορούσε να συνεχίσει το… κρεσέντο σκοραρίσματός του, αλλά στο 35Ά η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ¶στον Βίλα θα μπορούσε να έχει τελειώσει το παιχνίδι, αλλά στο 50ο λεπτό, ο Αντρέας Βέιμαν, σε ανεπανάληπτο τετ – α –τετ με τον Χάουαρντ από κάθετη πάσα του Αγκμπονλαχόρ, σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Το 1-3, πάντως, έγινε και το γκολ ήρθε από το… «θηρίο», ονόματι Κριστιάν Μπεντεκέ! Το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης της Βίλα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα! Η Έβερτον, είχε μια απάντηση, με τον Μαρουάν Φελαϊνί στο 70ο λεπτό να μπαίνει στην περιοχή και από γύρισμα του Ανιτσέμπε να μειώνει με προβολή και να κρατάει… το καλύτερο για το τέλος. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, από κόρνερ του Μπέινς, ο «αφάνας» έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 3-3!


Everton vs Aston Villa 3:3 GOALS HIGHLIGHTS από UCL2410

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα (65Ά Οβιέδο), Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Γκίμπσον (90Ά Νέισμιθ), Όσμαν, Πίεναρ, Φελαϊνί, Μιραλάς (65Ά Γέλαβιτς), Ανιτσέμπε

¶στον Βίλα: Γκουζάν, Φλάαρ, Κλαρκ, Μπένετ, Λόουτον, Ελ Μοχαμαντί (82Ά Χόλμαν), Ενζόγκμπια (79Ά Σιλά), Γουέστγουντ, Αγκμπονλαχόρ (90Ά Μπέικερ), Μπεντεκέ, Βέιμαν