Έτσι… επιστρέφει ο Ρούνεϊ (video)

Για την ακρίβεια, ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, απουσίαζε με πρόβλημα τραυματισμού εδώ και 20 μέρες, όμως χρειάστηκε μονάχα μια ευκαιρία για να γράψει το τελικό 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στον επαναληπτικό του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας και να χαρίσει την πρόκριση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.   



Έτσι… επιστρέφει ο Ρούνεϊ (video)

Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός έχασε πέναλτι στο 79ο λεπτό, αλλά διόλου τον ενδιαφέρει από τη στιγμή που η ομάδα του πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού με δικό του γκολ. Ακόμα κι αν δεν «κλείδωσε» τη νίκη, αγχώνοντας τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ.

Αδύναμη να παλέψει για την πρόκριση η Γουέστ Χαμ του Σαμ Άλαρνταϊς, μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Άπτον Παρκ» που άφησε υποσχέσεις στον κόσμο της ομάδας.

Κόντρα στη Φούλαμ, στον επόμενο γύρο, οι «κόκκινοι διάβολοι».

Το ματς:

Ξεκίνημα… παραγγελιά. Και για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά και για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Έπειτα από ένα εικοσαήμερο απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Άγγλος επιθετικός πήρε «σερβιρισμένο» γκολ από τον Ερνάντες που είχε σπάσει το τεχνητό οφσάιντ έπειτα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ερνάντες και από το 9ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα με 1-0. Το παιχνίδι, η αλήθεια είναι, ότι δεν είχε ρυθμό ούτε αγωνιστική ποιότητα. Πολλά λάθη, χαμένες μπαλιές, με τη Γουέστ Χαμ να προσπαθεί να αντιδράσει και την ομάδα του Φέργκιουσον να μη βιάζεται πλέον καθόλου μετά το γκολ. Στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ποτς απομάκρυνε με προβολή το σουτ του Νάνι, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Ρούνεϊ, στο 42’ βρήκε χώρο για να δοκιμάσει το πόδι του και υποχρέωσε τον Γιασκελάινεν σε επέμβαση για να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ... από το πουθενά.

Ο Χαβιέ Ερνάντες ήθελε να εκμεταλλευτεί ακόμα μια παρουσία του στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Ξεπερνούσε με ευκολία τους αντίπαλους αμυντικούς, όμως η τελική επιλογή ήταν κακή. Τα «σφυριά», προσπάθησαν να αποκτήσουν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να αναπτύξουν το παιχνίδι τους στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ» στο δεύτερο μέρος, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον «Τσιτσαρίτο» στο 65’. Ο Μεξικανός έκανε την προβολή μπροστά από τον Γιασκελάινεν, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ο Γουέιν Ρούνεϊ στο 79ο λεπτό έχασε πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά, ενώ ακυρώθηκε γκολ του Ερνάντες για οφσάιντ, σε μια φάση που ξεκίνησε από καταπληκτική ατομική ενέργεια του Γκιγκς. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεργκαρντ, Ράφαελ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπίτνερ, Βαλένσια, Άντερσον (67’ Κάρικ), Γκιγκς, Νάνι (77’ Σκόουλς), Ρούνεϊ, Ερνάντες

Γουέστ Χαμ: Γιασκελάινεν, Ριντ, Τόμκινς, Σπενς, Ποτς, Τέιλορ, Ντιαμέ (65’ Κόλισον), Ντιαρά, Ο’Νιλ, Κόουλ (65’ Νόλαν), Βαζ Τε (78’ Λι)