Τζακ, ο λυτρωτής (video)

Μια, δυο, τρεις… κάποια στιγμή έπρεπε να μπει! Ο Τζακ Γουίλσιρ πήρε την Άρσεναλ από το χέρι και τη λύτρωσε στον επαναληπτικό του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Σουόνσι! Ο Άγγλος μέσος, με αριστερό «κεραυνό» στο 86ο λεπτό χάρισε στους «κανονιέρηδες» τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.   



Τζακ, ο λυτρωτής (video)

Η Άρσεναλ δεν επέτρεψε στη Σουόνσι να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πετύχει ό,τι και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για το Capital One Cup, λίγες μέρες νωρίτερα, προκαλώντας σοκ στο Λονδίνο.

Οι παίκτες του Βενγκέρ, μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Liberty Stadium», εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον 4ο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού με τη νίκη στο «Έμιρεϊτς».

Πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους οι «κανονιέρηδες», που ναι μεν είδαν τον Μπάρτλεϊ να πετυχαίνει το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο μέρος τους ανήκε ολοκληρωτικά.

Εξαιρετικός ο Τζακ Γουίλσιρ που ανέλαβε πρωτοβουλίες και συνδύασε την εξαιρετική εμφάνιση με γκολ πρόκριση. Τη Μπράιτον θα αντιμετωπίσει η Άρσεναλ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Το ματς:

Επηρεασμένη από τις πολλές αλλαγές της στο αρχικό σχήμα, η Σουόνσι φάνηκε να είναι εύκολη λεία για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες», πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, απείλησαν με μια καλή κεφαλιά του Ζιρού που πέρασε άουτ και ένα σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Βορμ. Οι παίκτες του Λάουντρουπ άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, ασκώντας πίεση στους γηπεδούχους. Στο 18ο λεπτό, ο Βορμ χρειάστηκε να επέμβει για να απομακρύνει ένα εξαιρετικό σουτ του Κοκλέν με το αριστερό και στην αμέσως επόμενη φάση, η Σουόνσι είχε δοκάρι! Από γέμισμα του Ράουτλετζ, ο Μπάρτλεϊ τράνταξε τη δοκό του Σέζνι με κεφαλιά. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Βερμάελεν από θέση βολής δεν κατάφερε να σουτάρει και ο πορτιέρο των «κύκνων» μπλόκαρε.

Η Άρσεναλ αναζωογονήθηκε στην ανάπαυλα και βγήκε στο γήπεδο ορεξάτη στην επανάληψη. Ο Θίο Γουοόλκοτ, τελικά τα βάζει και τα…χάνε όλα, αφού στο 48’ βρέθηκε να κατευθύνεται ολομόναχος στην αντίπαλη εστία, καθυστέρησε όμως υπερβολικά και υπό την πίεση του Φλόρες, σούταρε πολύ άσχημα, άουτ. Λίγο αργότερα, ο Καθόρλα απείλησε από μακρινή απόσταση, αλλά το σουτ ξέφυγε πολύ από τον στόχο. Ο Τζακ Γουίλσιρ έδειξε πρόθεση να το πάρει πάνω του. Πρώτα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έπειτα από κούρσα, σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, με ακόμα μια προσωπική ενέργεια, είδε τον Γιασκελάινεν να του αρνείται το γκολ και στην επαναφορά, ο Θίο Γουόλκοτ είδε τον Γκρέιαμ να σταματάει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι «κανονιέρηδες» φώναξαν για πέναλτι και κόκκινη κάρτα, ισχυριζόμενοι ότι ο παίκτης των «κύκνων» απομάκρυνε με το χέρι… Ο Βορμ, εκτός από ικανός, ήταν και τυχερός. Αφού απέκρουσε νέες προσπάθειες των Γουίλσιρ και Ζιρού, διατήρησε την εστία του ανέπαφη με την κεφαλιά του Γουόλκοτ στο 80’ να σταματάει στο δοκάρι. Τελικά το γκολ ήρθε στο 86ο λεπτό με το αριστερό σουτ του Τζακ Γουίλσιρ που έγραψε το 1-0 και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση!


Wilshere        @SpheraChannel από SpheraChannel

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Ντιαμπί (82’ Ράμσεϊ), Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ζιρού

Σουόνσι: Βορμ, Μπάρτλεϊ, Τσίκο, Τιεντάλι, Μπρίτσον, Ντάιερ, Ράουτλετζ, ντε Γκούζμαν (60’ Κι), Αγκουστιέν (59’ Πάμπλο), Ρίτσαρντς, Γκρέιαμ (71’ Μίτσου)