Santa Τζέκο (video)

Ο Έντιν Τζέκο δεν άφησε τους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι να περιμένουν και έφερε τα δώρα για τη νέα χρονιά γρήγορα. Με δύο γκολ του Βόσνιου επιθετικού στο πρώτο πεντάλεπτο, οι πρωταθλητές Αγγλίας επικράτησαν με σκορ 4-3 της Νόριτς στο «Carrrow Road» και έκλεισαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους για το χρόνο που φεύγει.



Santa Τζέκο (video)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Τζέκο να δείχνει πως δεν σκοράρει μόνο όταν μπει αλλαγή, αλλά και όταν αρχίζει στο βασικό σχήμα.

Ο Βόσνιος στράικερ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, σημείωσε χατ-τρικ και με τον Σέρχιο Αγκουέρο οδήγησαν τη Σίτι σε θριαμβευτική νίκη, στο φινάλε του 2012.

Η Νόριτς προσπάθησε, μείωσε σε τρεις περιπτώσεις, αλλά δεν κατάφερε να βάλει φρένο στις ορέξεις της επιθετικής γραμμής των «πολιτών». Πολλά τα αμυντικά κενά και για τις δύο ομάδες.

Το ματς

Πριν προλάβει καλά-καλά να καταλάβει τι συμβαίνει η Νόριτς, μετά το πρώτο γκολ στο 2’ ήρθε και το δεύτερο! Ο Τζέκο, στην πρώτη περίπτωση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραίο συνδυασμό των Νταβίντ Σίλβα και Σέρχιο Αγκουέρο, και, στη δεύτερη, σκόραρε ξανά με ωραίο σουτ. Η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να καθαρίσει το ματς, αλλά η Νόριτς ήταν αυτή που σκόραρε για το 2-1 με τον Άντονι Πίλκινγκτον. Το ματς είχε πολλά νεύρα, με τους παίκτες να αναλώνονται σε σκληρά μαρκαρίσματα, όπως αυτό του Σεμπαστιάν Μπασόνγκ στον Σαμίρ Νασρί, ο οποίος ζήτησε το λόγο σε έξαλλη κατάσταση από τον αμυντικό της Νόριτς και ο διαιτητής τον απέβαλε!

Η Σίτι δεν πτοήθηκε από το αριθμητικό της μειονέκτημα και άρχισε το δεύτερο ημίχρονο όπως και το πρώτο. Με γκολ. Αυτή τη φορά, ο Αγκουέρο από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 50’, μετά από εξαιρετική πάσα του Γιάγια Τουρέ. Το γκολ του Μάρτιν στο 50’ εξόργισε περισσότερο τον Τζέκο, ο οποίος –με τη βοήθεια του Μπαν- έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα, πριν μειώσει και πάλι ο Μάρτιν στο 75’, με αρκετή δόση τύχης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝόριτςΜπαν. Μάρτιν Ρ, Μπασόνγκ, Τέρνερ, Γκαρίδο, Πίλκινγκτον, Τζόνσον, Τετέι (Χόουσον 57'), Σνόντγκρας, Χούλαχαν (Τζάκσον 74'), Μόρισον (Κέιν 45΄)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Γιάγια, Μπάρι, Νασρί, Σίλβα (Μίλνερ 56'), Αγκουέρο (Γκαρσία 90'), Τζέκο (Λέσκοτ 81')

N0-1Dzeko από ourmatch


N0-2Dzeko από ourmatch


AGUERO  NOR1-3 MAN CITY | Ourmatches.net από Ourmatches


Hat trick Dzeko @SpheraChannel από SpheraChannel


RUSELL NOR 3-4 MAN CITY από Ourmatches