Έβερτον – Σαουθάμπτον (preview)

Το εκπληκτικό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ θέλει να συνεχίσει η Έβερτον που δείχνει ικανή για πολύ «υψηλές πτήσεις». Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής υποδέχεται τη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον που για ακόμη ένα ματς έχει μπροστά της εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο «Γκούντισον Παρκ».



Έβερτον – Σαουθάμπτον (preview)

Όταν πέρυσι είχε πάρει μόλις δύο νίκες στα πρώτα εφτά ματς, ενώ πρόπερσι χρειάστηκε να φτάσει ο Οκτώβρης για να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στη σεζόν, η Έβερτον δεν… είχε προετοιμάσει τους οπαδούς της για αυτά που κάνει φέτος!

Με 10 πόντους από τους συνολικά 15 που διεκδίκησε στα πρώτα ματς, με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, άνετες νίκες και επιβολή έναντι του αντιπάλου, το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες θα προσπαθήσει για την βαθμολογική υπέρβαση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το «Γκούντισον Παρκ» είναι… εχθρικό μέρος για όλους τους αντιπάλους των «ζαχαρωτών» και ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο γίνεται. Παίζοντας μπροστά στο κοινό της, η Έβερτον έχει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεράσει την απογοήτευση για τον αποκλεισμό από το Capital One Cup.

Η Σαουθάμπτον, που στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει τους τρεις πρώτους της περσινής αγωνιστικής περιόδου, φυσικά δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι θετικό από το ξεκίνημά της. Η πρώτη νίκη της χρονιάς ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα με το 4-1 επί της Άστον Βίλα που έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Νάιτζελ Άντκινς, αλλά υπάρχει κίνδυνος αυτά τα φτερά να «κοπούν» πάλι απότομα με την επίσκεψη στο «Γκούντισον Παρκ». Με τον Ρίκι Λάμπερτ στην επίθεση, οι «Άγιοι» θέλουν να κάνουν την έκπληξη και το γεγονός πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο προπονητής του, έχουν εκφράσει ανοιχτά τη συμπάθειά τους στη Λίβερπουλ, ίσως το γεγονός πως θα βρεθούν απέναντι από τη μισητή συμπολίτισσα των «κόκκινων», τους δώσει ένα κίνητρο παραπάνω.

Οι Τιμ Χάουαρντ, Στίφεν Πίεναρ και Φιλ Γιαγκέλκα επιστρέφουν για την ομάδα του Μόγιες αφού είχαν ξεκουραστεί μεσοβδόμαδα, «ok» ο Γέλαβιτς, αμφίβολος ο Ανιτσέμπε.

Ο Τζακ Κορκ για τη Σαουθάμπτον τέθηκε νοκ – άουτ για περίπου ενάμιση μήνα έχοντας τραυματιστεί στο γόνατο, αμφίβολος ο Μαγιούκα, έτοιμος ο Λαλάνα.

Πιθανές συνθέσεις:

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Χάιτινχα, Μπέινς – Μιραλάς, Νέβιλ, Όσμαν, Πίεναρ – Φελαϊνί, Ανιτσέμπε

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Μπόρουτς – Κλάιν, Χόιβελντ, Φοντέ, Φοξ – Σ. Ντέιβις, Σνάιντερλιν – Ραμίρεζ, Πάντσεον, Λαλάνα - Λάμπερτ