Άρσεναλ – Τσέλσι (preview)

Στο Λονδίνο, τελικά ίσως υπάρχει μονάχα ένα μεγάλο ντέρμπι. Άρσεναλ και Τσέλσι στην πάροδο των χρόνων έδειξαν ότι η μεταξύ τους «μάχη» στην αγγλική πρωτεύουσα έχει… εξελιχθεί και αναβαθμιστεί και φέτος, η 6η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τις φέρνει στην αρένα του «Έμιρεϊτς»! 



Άρσεναλ – Τσέλσι (preview)

Σε… επιφανειακό επίπεδο, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος φιλοξενείται στην έδρα της πιο ανεβασμένης ομάδας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από τα πρώτα «στείρα» ματς της σεζόν, τη γκρίνια για την αναποτελεσματικότητα των νέων επιθετικών και την αναπόληση των παλιών καλών εποχών με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο ρόστερ, στην εκπλήρωση των υποσχέσεων του Αρσέν Βενγκέρ.

Δηλαδή, τα γκολ ήλθαν, οι καλές εμφανίσεις επίσης, ο Σάντι Καθόρλα κερδίζει τον τίτλο του μεγάλου ηγέτη και οι «κανονιέρηδες» αναρριχώνται στον βαθμολογικό πίνακα.

Βέβαια, σε αυτό δεν τους βοήθησε η ισοπαλία (1-1) με τη Μάντσεστερ Σίτι πριν από μια εβδομάδα, αλλά το γεγονός πως απέναντι στους Πρωταθλητές Αγγλίας και μάλιστα στην έδρα τους, η Άρσεναλ κατάφερε να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, ισοφαρίζοντας στο φινάλε, αποκτά τεράστια σημασία. Μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Βενγκέρ διέλυσε με το 6-1 την Κόβεντρι για το Capital One Cup και το μομέντουμ δείχνει να την ευνοεί.

Όσο, όμως, κι αν στην Τσέλσι ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Τζον Τέρι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, οι «μπλε» έχουν μάθει να μην ξεφεύγουν από το στόχο τους. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, είδε την ομάδα του στα τελευταία ματς να μην αποδίδει βάσει της ποιότητάς της (ισοπαλία με ΚΠΡ, ισοπαλία με Γιουβέντους, νίκη με το ζόρι επί της Στόουκ), ωστόσο, οι παίκτες του ξέσπασαν στην «εξάρα» επί της Γουλβς μεσοβδόμαδα.

Αν δεν… ξεμπούκωνε η Κυπελλούχος Αγγλίας, τότε ίσως να είχε ένα άγχος περισσότερο στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, αλλά το γεγονός πως έστω και απέναντι σε υποδεέστερο αντίπαλο, σκόραρε και πήρε εύκολη νίκη, αποτελεί «ένεση» αυτοπεποίθησης. Ο Τζον Τέρι τιμωρήθηκε για τέσσερις αγωνιστικές από την FA για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Άντον Φέρντιναντ, αλλά μέχρι να λάβει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης θα είναι διαθέσιμος. Δηλώνει βροντερό «παρών» για το σημερινό ντέρμπι, όπως έχει κάνει όλες τις προηγούμενες φορές που προσωπική του υπόθεση τον απασχολούσε, αλλά την άφηνε έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Με Αζάρ και Όσκαρ στην ενδεκάδα θα εμφανιστούν οι φιλοξενούμενοι.

Όσον αφορά την Άρσεναλ, ο Τόμας Βερμάελεν ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι και επιστρέφει στα μετόπισθεν της άμυνας. Πολύ νωρίς είναι το παιχνίδι για τον Τζακ Γουίλσιρ που επιστρέφει σταδιακά παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στα ματς της δεύτερης ομάδας.

Πιθανές συνθέσεις:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Μανόνε – Τζένκινσον, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς – Ντιαμπί, Αρτέτα – Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζερβίνιο

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Κόουλ – Μίκελ, Λάμπαρντ – Ραμίρες, Αζάρ, Μάτα – Τόρες