«Πολίτες»… και τιμωροί!

Η παραμικρή αδυναμία του αντιπάλου, γίνεται το καλύτερο «όπλο» για τη Μάντσεστερ Σίτι! Όπως έγινε στο Community Shield κόντρα στην Τσέλσι. Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας προηγήθηκαν, αλλά από τη στιγμή που έμειναν με παίκτη λιγότερο… τιμωρήθηκαν «βάναυσα», με τους «πολίτες» να κατακτούν την πρώτη κούπα της σεζόν με σκορ 3-2!



«Πολίτες»… και τιμωροί!

Οι κατακτητές της κορυφής στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ, ξεκίνησαν, τελικά, φορτσάτοι και με τίτλο! Η Μάντσεστερ Σίτι των… ίδιων προσώπων και της μόλις μιας προσθήκης στο ρόστερ, επικράτησε της Τσέλσι στο «Βίλα Παρκ» και έστειλε το μήνυμα που ήθελε να περάσει σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Έφτασε στην πρώτη θέση και θα πρέπει να «φτύσουν αίμα» όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να τη ρίξουν από εκεί.

Αν και οι εξέδρες του γηπέδου στο Μπέρμιγχαμ δεν γέμισαν, το ματς που ουσιαστικά άνοιξε την αυλαία στις επίσημες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στην Αγγλία, τα είχε όλα. Γκολ, πάθος, κάρτες, αποβολή. Όλα, όσα δηλαδή θα έχει να επιδείξει και η νέα Πρέμιερ Λιγκ που ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η κόκκινη κάρτα που βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή στο 42ο λεπτό για τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, έκρινε ολοκληρωτικά το παιχνίδι, με τους «πολίτες» να φτάνουν στην κατάκτηση του τροπαίου, σκοράροντας τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο για την ανατροπή και την επικράτηση.

Βασικός στο πρώτο επίσημο ματς της Τσέλσι ο Εντέν Αζάρ. Πρώτο Community Shield έπειτα από το 1972 για τη Σίτι!

Α’ Ημίχρονο:

Το παιχνίδι άρχισε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία και να θέλουν από νωρίς να επιβάλουν το ρυθμό τους. Οι Σαμίρ Νασρί και Κάρλος Τέβες είχαν τις πρώτες προσπάθειες των «πολιτών» προς την εστία των «μπλε», με τον Αργεντινό επιθετικό να δείχνει πως συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος ήταν παρτενέρ του στην επίθεση.

Η Τσέλσι δεν ήταν σε θέση να κρατήσει την μπάλα, με τον Εντέν Αζάρ να παίρνει ένα δείγμα για τις άμυνες και τα …τάκλιν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Φερνάντο Τόρες να δείχνει πως η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται!

Ο Ισπανός φορ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του Ραμίρες, ο οποίος απέφυγε τα μαρκαρίσματα των παικτών της Σίτι και «σέρβιρε» στον Τόρες. Η χαρά της Τσέλσι κράτησε μόλις 2’, αφού ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς αποβλήθηκε στο 42’, μετά το σκληρό μαρκάρισμά του στον Αλεξάνταρ Κολάροφ. Ο Σέρβος αμυντικός είδε την κόκκινη κάρτα απευθείας, αφού παρά το γεγονός πως βρήκε την μπάλα, το τάκλιν έγινε με τα 2 πόδια.

Β’ ημίχρονο:

Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Μάντσεστερ Σίτι είδε ότι στην άμυνα της Τσέλσι υπήρχαν πλέον ανοικτές πληγές. Η αποβολή του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, απλά την «ξύπνησε». Ή θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως περίμενε και τη στιγμή που το μομέντουμ θα γύριζε ολοκληρωτικά. Ικανή να σκοράρει σε κάθε επίθεσή της, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, διέλυσε τους «μπλε».

Αρχικά, ο Γιάγια Τουρέ στο 53’ με δυνατό δεξί σουτ έπειτα από ασταθή απομάκρυνση του Τέρι, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσεχ για το 1-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κάρλος Τέβες βρέθηκε στην αριστερή πτέρυγα, έκλισε προς το κέντρο της περιοχής της Τσέλσι και με εκπληκτικό δεξί σουτ έφερε τα πάνω – κάτω, γράφοντας το 2-1! Το τρίτο γκολ, ήρθε στο 65’, με τον Κολάροφ να σεντράρει από αριστερά και τον Σαμίρ Νασρί ανενόχλητο μέσα από την περιοχή να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για να δώσει «βουλιάξει» την ομάδα του Ντι Ματέο στον προβληματισμό με το 3-1!

Το παιχνίδι έδειξε να έχει τελειώσει. Αν και η Τσέλσι δεν ήθελε να φανεί έτσι, έμοιαζε παραδομένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Το μοναδικό – ίσως – που απασχολούσε τους ποδοσφαιριστές του λονδρέζικου συλλόγου, ήταν να μην ανοίξει περισσότερο το σκορ. Από την άλλη, οι Πρωταθλητές Αγγλίας έστειλαν μήνυμα. Οι ίδιοι ακριβώς που έφτασαν στην πηγή και ήπιαν νερό πέρυσι, έχουν ακόμη την ψυχή και την ικανότητα να «χτυπήσουν» κάθε αδύναμο σημείο που θα παρουσιάσουν οι αντίπαλοί τους στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο Μπέρτραντ στο 80ο λεπτό, απλά έγραψε το τελικό 3-2.


Highlights - Chelsea 2-3 Manchester City από jimbrasalonso

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Αζάρ (71’ Μπέρτραντ), Τόρες, Μάτα (74’ Στάριτζ)

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Σάβιτς (46’ Κλισί), Μίλνερ, Νασρί (76’ Σίλβα), Ντε Γιόνγκ, Γ. Τουρέ, Αγουέρο, Τέβες (88’ Τζέκο)