Παγκόσμιος ναι, Ευρωπαίος όχι

Έχει λάβει μέρος σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, σε άλλους τόσους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα Αγγλίας, τρόπαια και διακρίσεις, αλλά ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται εκτός αποστολής της εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012. 



Παγκόσμιος ναι, Ευρωπαίος όχι

Όπως έγινε γνωστό, από το βράδυ της Τρίτης, ο Άγγλος αμυντικός θα μείνει εκτός αποστολής της εθνικής ομάδας, αφού «πληρώνει» τους τραυματισμούς του και την κόντρα του με τον Τζον Τέρι.

Η απόφαση του Ρόι Χότζον θα γίνει γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα αγγλικά Μέσα, ο Φέρντιναντ θα μείνει εκτός λίστας και θα βάλει τέλος στην καριέρα του με τα «τρία λιοντάρια».

Μία καριέρα, η οποία τον έχει φέρει στην άλλη άκρη του κόσμου με το εθνόσημο, αφού συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2002 στην Ιαπωνία, όπως και σε αυτά της Γαλλίας και της Γερμανίας το 1998 και 2006 αντίστοιχα. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ποτέ το εθνόσημο στο στήθος, σε τελική φάση του Euro.

Το 2000, o Κέβιν Κίγκαν τον άφησε εκτός αποστολής για τη διοργάνωση στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2004, ο ίδιος βρίσκεται θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και δεν βρίσκεται στην Πορτογαλία, ενώ το 2008 η Αγγλία δεν προκρίνεται στη διοργάνωση. Μένει να γίνει γνωστό, στις 15:00 της Τετάρτης, εάν ο Ρίο Φέρντιναντ θα …σπάσει το ρόδι.