Παίκτης της χρονιάς ο Φαν Πέρσι!

Το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 στην Πρέμιερ Λιγκ κοσμεί πλέον την τροπαιοθήκη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι! Ο Ολλανδός επιθετικός της Άρσεναλ κατετάγη στην κορυφή έπειτα από ψηφοφορία της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών! Καλύτερος νέος παίκτης, ο Κάιλ Γουόκερ!



Παίκτης της χρονιάς ο Φαν Πέρσι!

Στα 28 του χρόνια, παίρνει όλο το βάρος της Άρσεναλ στις πλάτες του. Και δεν λυγίζει. Φοράει το περιβραχιόνιο και αποδεικνύει γιατί αυτό βρίσκεται στο δικό του μπράτσο και όχι σε κάποιου άλλου. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, στην πιο παραγωγική του χρονιά με τους «κανονιέρηδες», έχει σκοράρει 27 φορές, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν, έχει πείσει ότι μπορεί να αντέξει τις ευθύνες του ηγέτη της ομάδας και αυτό, το αναγνώρισαν και οι συνάδελφοί του, αναδεικνύοντάς τον κορυφαίο.

«Είναι πάντα ιδιαίτερο όταν η αναγνώριση έρχεται από τρίτους, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν το αναγνωρίζουν οι αντίπαλοί σου» είπε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι κατά την παραλαβή του βραβείου του και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερο γιατί παίζουμε κάθε εβδομάδα και κάθε ποδοσφαιριστής δίνει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου να κερδίσει η ομάδα του. Είναι τεράστια τιμή για εμένα να με αναδεικνύουν κορυφαίο της χρονιάς».

Φυσικά, από τα ηγετικά του χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η μετριοφροσύνη, τονίζοντας πως δεν θα είχε καταφέρει τίποτα χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών του: «Η συμβολή και η βοήθειά τους είναι καθοριστικά. Δεν θα έκανα τίποτα χωρίς αυτούς. Για παράδειγμα, ο Θίο Γουόλκοτ μου έχει δώσει περισσότερες από 12 ασίστ κα ι φυσικά το αναγνωρίζω και το εκτιμώ αυτό».

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα, αφήνοντας τους Αγουέρο και Γουέλμπεκ με… την όρεξη, αναδείχθηκε ο Κάιλ Γουόκερ! Ο 21χρονος άσος της Τότεναμ με τις θετικές του εμφανίσεις έχει αποδείξει στον Χάρι Ρέντναπ ότι αξίζει μια μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα των «σπιρουνιών», όντας μάλιστα αναντικατάστατος.

«Για να είμαι ειλικρινής, ξαφνιάστηκα. Τέτοια βραβεία συνήθως δεν πηγαίνουν σε αμυντικούς, αφού αυτοί παίρνουν λιγότερη λάμψη από τους επιθετικούς. Αν κοιτάξει κανείς και τους υπόλοιπους υποψήφιους για αυτή τη διάκριση, θα αντιληφθεί ότι πράγματι είναι πολύ σημαντική. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι τεράστια τιμή και εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να πάρω περισσότερα τέτοια μετάλλια με τη φανέλα της Τότεναμ».