Πρόκριση… με «ασπιρίνες»!

Η Τσέλσι σχεδόν… αρνείται να «καθαρίσει» την υπόθεση της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και αναγκάζει τους οπαδούς της να παίρνουν… «ασπιρίνες». Όπως ακριβώς αυτές στο Λεβερκούζεν, όπου οι «μπλε» ηττήθηκαν 2-1 από τη Μπάγερ για την 5η αγωνιστική των ομίλων βάζοντας σε κίνδυνο το «εισιτήριο» της επόμενης φάσης!  



Πρόκριση… με «ασπιρίνες»!

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας πραγματοποίησε ακόμη μια μέτρια εμφάνιση, όπως αυτές στις οποίες έχει συνηθίσει τους φίλους της στον… κολασμένο Νοέμβριο. Ο Ντρογκμπά με παλικαρίσιο γκολ στο 48’ έβαλε τους Λονδρέζους μπροστά στο σκορ και έγινε ο 20ος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 40 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η απάντηση από γερμανικής πλευράς ήρθε στο 73’, όταν ο Ντερντιγιόκ δεν δυσκολεύτηκε από κοντινή απόσταση και από σέντρα του Σίντνεϊ Σαμ να ισοφαρίσει, με τον Φρίντριχ να δίνει το τελειωτικό «χτύπημα» στους Άγγλους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά για το τελικό 2-1, με το οποίο η Μπάγερ πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Η Τσέλσι, «φωνάζει» για πέναλτι στον Ντρογκμπά σε μαρκάρισμα από τον Μπέντερ, δύο λεπτά μετά την ισοφάριση.

Μετά και το… «πάρτι» που έστησε η Βαλένθια στο ματς με τη Γκενκ, την οποία διέσυρε με σκορ 7-0, η ομάδα του Βίλας – Μπόας χρειάζεται είτε έναν βαθμό (με «λευκή» ισοπαλία), είτε νίκη στο τελευταίο ματς του ομίλου με τις «νυχτερίδες» στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Α’ ημίχρονο:

Μπορούσαν και καλύτερα. Για την ακρίβεια, χρειάζονταν το ερέθισμα για να ανεβάσουν κατά ένα επίπεδο την απόδοσή τους και να δώσουν πνοή στο παιχνίδι. Μπάγερ και Τσέλσι δεν είχαν… καμία διάθεση να βιαστούν για το γκολ και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν και κυκλοφορούσαν τη μπάλα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε μετά και τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου! Ο Μίκαελ Μπάλακ ήταν αυτός που απείλησε την εστία του Τσεχ με κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι, ωστόσο, η συγκεκριμένη καλή στιγμή δεν αποτέλεσε αφορμή ούτε για τους γηπεδούχους για να ψάξουν περισσότερο το γκολ, αλλά ούτε και για τους «μπλε» να απαντήσουν. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας φαίνεται πως είχε στόχο να «χτυπήσει» τη Μπάγερ σε καθοριστικό σημείο, όπως θα ήταν σε περίπτωση που είτε ο Μάτα είτε ο Στάριτζ έβρισκαν το δρόμο για τα δίχτυα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Β’ ημίχρονο:

Οι Λονδρέζοι φαίνεται πως τελικά έβαλαν μια ολιγόλεπτη αναβολή στην υπόθεση του σκοραρίσματος. Αφού λοιπόν δεν το κατάφεραν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το έκαναν με την έναρξη του δευτέρου. Ο Στάριτζ με βαθιά μπαλιά από δεξιά βρήκε τον Ντρογκμπά μέσα στην περιοχή και ο Ιβοριανός με παλικαρίσια προσπάθεια κόντρα σε δύο αμυντικούς και με αριστερό σουτ έκανε το 1-0 στο 48ο λεπτό!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι φάνηκε να μετατρέπεται σε αναμέτρηση ανάμεσα στον Μίκαελ Μπάλακ και τον Πετρ Τσεχ! Ο γκολκίπερ της Τσέλσι σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων πραγματοποίησε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Γερμανού μέσου, διατηρώντας το προβάδισμα για τους «μπλε»!

Κάποια στιγμή, ο Τσεχ θα εκτιθόταν… ανεπανόρθωτα από την άμυνά του και αυτό συνέβη στο 73ο λεπτό. Τότε που η βαθιά μπαλιά από δεξιά βρήκε τον Σίντνεϊ Σαμ και αυτός με νέα σέντρα έστειλε… συστημένο γκολ στον Ντερντιγιόκ που με κεφαλιά προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1! Η Μπάγερ διεκδίκησε και το δεύτερο γκολ που άξιζε βάσει της εμφάνισής της και το πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να αφήσει «ξερή» την Τσέλσι. Ο Φρίντριχ με δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ ανάγκασε τους «μπλε» να μαζέψουν για ακόμη μια φορά τη μπάλα από τα δίχτυα τους με το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λενό, Σααμπ (57’ Σαρλ), Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς (71' Ντερντιγιόκ), Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Μπάλακ, Κίσλινγκ (82' Ζίπκα), Σαμ

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ (68’ Άλεξ), Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μεϊρέλες (80' Μίκελ), Μάτα (65’ Μαλουντά), Ντρογκμπά, Στάριτζ