Ο Μπέκαμ… απαντά στον Μπλάτερ!

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τις δηλώσεις του Ζεπ Μπλάτερ για τον ρατσισμό. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ντέιβιντ Μπέκαμ να εκφράσει την αντίθεσή του για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του ισχυρού άντρα της FIFA! «Δεν λύνεται το πρόβλημα με μια χειραψία», τόνισε μεταξύ άλλων.



Ο Μπέκαμ… απαντά στον Μπλάτερ!

Αρχικά ο πολύπειρος μέσος αναφέρθηκε στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Μπλάτερ: «Τα σχόλια αυτά είναι φρικτά. Πολλοί άνθρωποι το είπαν αυτό. Δεν νομίζω ότι οι τοποθετήσεις του αυτές κάνουν καλό στην ομάδα. Σίγουρα υπάρχει και υπήρχε ρατσισμός στο ποδόσφαιρο και στη ζωή τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ επίσης ότι η FA κάνει καλή δουλειά για να αποβάλει τον ρατσισμό από το άθλημα. Έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία 10-15 χρόνια, αλλά ακόμα υπάρχει».

Καταλήγοντας, εστίασε στην  ατάκα του προέδρου της FIFA, ότι δηλαδή οι όποιες παρεξηγήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών μπορούν να λύνονται στο τέλος του αγώνα απλά με μια χειραψία: «Δεν μπορούμε να κρύβουμε τέτοια περιστατικά κάτω από το χαλί και να τα λύνουμε απλά δίνοντας ο ένας το χέρι στο άλλον. Έτσι δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός. Είναι εκεί έξω και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να κρατήσουμε τον ρατσισμό έξω από το ποδόσφαιρο και από τη ζωή γενικότερα»!