Όχι έτσι…

Η Στόουκ δυσκολεύτηκε, άντεξε στην πίεση, πήρε το προβάδισμα, πήγε να «κλέψει» τους τρεις βαθμούς, αλλά «λύγισε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «πότερς» φεύγουν από το Κίεβο πικραμένοι από το τελικό 1-1 με τη Ντιναμό στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά πεισμωμένοι εν όψει της συνέχειας! 



Όχι έτσι…

Το άγχος και η αγωνία του Τόνι Πιούλις για την τελική έκβαση της αναμέτρησης, δεν εξαφανίστηκαν στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, όπως θα περίμενε, αλλά λίγα λεπτά νωρίτερα. 

Η Ντιναμό μόχθησε και κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και να διαμορφώσει το τελικό 1-1 για να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό από το παιχνίδι με τους «πότερς». Οι τελευταίοι, αν και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, έφτασαν πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη, ωστόσο, όση πικρία κι αν αφήνει η ισοπαλία στον αγγλικό σύλλογο, σκορπά πείσμα για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το ματς:

Η Στόουκ βρήκε απέναντί της μια ομάδα που ήξερε πώς ακριβώς να επιβάλει το ρυθμό της σε εντός έδρας παιχνίδι και τον αντίπαλό στα καρέ, πολλές φορές χωρίς να τον αφήνει ούτε... να πάρει ανάσα! Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ των Ουκρανών, οι οποίοι στο 22ο λεπτό έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Σόρενσεν, ο οποίος όμως νίκησε τον Γιαρμολένκο που δεν πλάσαρε σωστά από κοντινή απόσταση.

Όσες πρωτοβουλίες κι αν πήραν οι παίκτες της Ντιναμό, δεν τις μετουσίωσαν σε κάτι αξιόλογο, με αποτέλεσμα η Στόουκ να το εκμεταλλευτεί με την έναρξη της επανάληψης! Ο Σότον στο 55ο λεπτό έκανε την κούρσα και τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κάμερον Τζερόμ να σταματάει τη μπάλα και να πλασάρει από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας για το 1-0! Σε μια τόσο δύσκολη έδρα, οι «πότερς» γνώριζαν πως η τύχη τους χαμογέλασε και πως έπρεπε να συνεχίσουν με τον ίδιο ταπεινό και… αμυντικό τρόπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε αντέχεις μέχρι τέλους, είτε λυγίζεις και πάντα με επώδυνο τρόπο στο φινάλε.

Δυστυχώς για τη Στόουκ, το σενάριο που είχε γραφτεί για τη δική της πρεμιέρα ήταν το δεύτερο και στο 91ο λεπτό, η κωλυσιεργία στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Βουκόγιεβιτς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αποδεχόμενος τη σέντρα του Γιαρμολένκο από τα αριστερά για να γράψει το τελικό 1-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Μπετάο, Ποπόφ, Βουκόγιεβιτς, Γκαρμάς (46’ Αρούνα, 74’ Μπράουν), Νίνκοβιτς (58’ Αλίεφ), Γιουσούφ, Σεφτσένκο, Γιαρμολένκο, Μιλέφσκι

Στόουκ: Σόρενσεν, Χουτ, Σόουκρος, Άπσον, Γουίλκινσον, Σότον (81’ Γουάιτχεντ), Γουίλαν, Ντιαό, Παλάσιος (87’ Γουόλτερς), Τζόουνς, Τζερόμ (75’ Πέναντ)