Μπλόκο στην Τσέλσι, ψάχνει ακόμα Ευρώπη η Άρσεναλ (vid)

Με τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας να έρχεται σε λίγες μέρες και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο τέλος του μήνα, η Τσέλσι δεν κατάφερε να βγάλει ό,τι θα μπορούσε στο χορτάρι του «Στάμφορντ Μπριτζ», με αποτέλεσμα η Άρσεναλ να περάσει με το τελικό 1-0 από την έδρα των «μπλε»! Έχει αβαντάζ αλλά ανησυχεί για την 4άδα το σύνολο του Τούχελ, ψάχνει ακόμα ευρωπαϊκό εισιτήριο η ομάδα του Αρτέτα.  



Μπλόκο στην Τσέλσι, ψάχνει ακόμα Ευρώπη η Άρσεναλ (vid)

Αυτό που απέτυχε να κάνει η Τσέλσι στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του λονδρέζικου ντέρμπι, το εκμεταλλεύτηκε η Άρσεναλ και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ενώ στο 12ο λεπτό ο Χάβερτς έφυγε μόνος του απέναντι από τον Λένο αλλά αστόχησε μετά από κακό γύρισμα στην άμυνα των «κανονιέρηδων», ο Σμιθ – Ρόου βρήκε στόχο.

Από λάθος του Ζορζίνιο που δεν είχε δει ότι ο Κέπα είχε απομακρυνθεί από την εστία του, ο Ισπανός έσωσε το αυτογκόλ, ο Ομπαμεγιάνγκ έτρεξε πρώτος στην μπάλα και την γύρισε στον νεαρό συμπαίκτη του που σκόραρε για το 1-0 στο 16ο λεπτό. Η Άρσεναλ άρχισε να κλείνεται σταδιακά, η Τσέλσι έβγαλε μια τρομερή φάση με τον Αθπιλικουέτα από δεξιά να γυρίζει στο 23' για τον Μάουντ κι εκείνον να σουτάρει πάνω στα σώματα κι όχι στην κενή εστία, με τους «μπλε» να κυκλοφορούν την μπάλα, αλλά να βρίσκουν ένα υψωμένο τείχος μπροστά τους από τα κλειστά μετόπισθεν των αντιπάλων τους.

Οι «μπλε» ζήτησαν ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα των Πάρτεϊ και Γκάμπριελ στον Χάβερτς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τους παίκτες του Τούχελ να συνεχίζουν να είναι εκείνοι που έπαιζαν και την Άρσεναλ να παραμένει απόλυτα οργανωμένη στην άμυνά της για να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε.

Ο Χάβερτς δεν μπορούσε να τα βάζει συνέχεια με όλους τους αμυνόμενους «κανονιέρηδες». Ο Πούλισικ στο 61' σκόραρε από πολύ κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ όμως ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε και ο Τούχελ πέταξε στο ματς τον Ζιρού αντί του Χάβερτς, ενώ ο Χάντσον – Οντόι που είχε μπει από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου συνέχισε να είναι ιδιαίτεα δραστήριος και ν' αλλάζει πλευρές. Μπήκε και ο Ζίγιεχ, λύσεις δεν βρέθηκαν, στο 86' η προβολή του Πούλισικ πήγε πάνω στον Λένο, οι Ζούμα και Ζιρού είχαν διπλό δοκάρι στο 89' και η Άρσεναλ πήρε τη μεγάλη νίκη αφήνοντας την Τσέλσι με ανησυχία για την 4άδα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης