Τέτοιες μέρες πριν από 23 χρόνια η Σίτι έπεφτε κατηγορία και τώρα... πάει τελικό!

Η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της φτάνει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θριαμβεύοντας απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά. Πριν από 23 χρόνια, τέτοιες μέρες, ο σύλλογος βίωνε μαύρες μέρες με υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία!  



Τέτοιες μέρες πριν από 23 χρόνια η Σίτι έπεφτε κατηγορία και τώρα... πάει τελικό!

Πίσω στο 1998, οι οπαδοί των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ έκλαιγαν, είχαν γευτεί μεγάλη πίκρα και έβλεπαν την ομάδα τους να πέφτει στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Πέρασαν 23 χρόνια, που ειδικά στο ποδόσφαιρο είναι τεράστιο χρονικό διάστημα, το κλαμπ άρχισε να μεγαλώνει και να γίνεται υπολογίσιμο στην Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά από τη στιγμή που ο Σεΐχης Μανσούρ απέκτησε τις μετοχές, η Σίτι... εκτοξεύτηκε.

Εν έτει 2021, η πλούσια Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να δείξει στο χορτάρι την ωριμότητά της, την αγωνιστική της δύναμη και φυσικά με το ταλέντο της να εκτελέσει άψογα και τις οδηγίες του Mr.Success, Πεπ Γκουαρδιόλα, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη, στις 29 του μηνός!

 

This week in 1998, Man City were relegated to the third tier of English football for the first time in their history....

Δημοσιεύτηκε από Match of the Day στις Τρίτη, 4 Μαΐου 2021

 

Κώστας Ζάλιαρης