Ο Γκουαρδιόλα δεν παίρνει μόνο το πρωτάθλημα από τον Κλοπ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρα από τα σκήπτρα του πρωταθλήματος που πιθανότατα θα πάρει από τη Λίβερπουλ, σε επίπεδο προπονητών ξεπέρασε ήδη τον Γιούργκεν Κλοπ σε μία ειδική διάκριση.  



Ο Γκουαρδιόλα δεν παίρνει μόνο το πρωτάθλημα από τον Κλοπ

Ο Καταλανός τεχνικός κέρδισε για 9η φορά το βραβείο του “Προπονητή του Μήνα” στην Πρέμιερ Λιγκ, λαμβάνοντας την 4η θέση στην ιστορία του θεσμού, αφήνοντας πίσω του τον Γερμανό προπονητή της Λίβερπουλ με 8 κατακτήσεις. 

Ωστόσο ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι απέχει από την κορυφή της σχετικής λίστας, στην οποία φιγουράρει το όνομα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 27 βραβεία. 

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Αρσέν Βενγκέρ (15) και Ντέιβιντ Μόγες (10).

Βέβαια κάθε άλλο παρά «πρωτάρης» αυτής της ιδιότυπης διάκρισης είναι ο Γκουαρδιόλα, καθώς ο Καταλανός από το 2017 είναι ο μοναδικός τεχνικός στην Πρέμιερ Λιγκ με 4 συναπτές βραβεύσεις ως “Προπονητής του Μήνα”. 

Μια διάκριση που ξεκίνησε από το 1993 μέχρι σήμερα.

Με την πιο πρόσφατη βράβευση, ο Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ στον οποίο απονέμεται το εν λόγω βραβείο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο.  

Τελευταία φορά, αυτός που το κατάφερε, με 3 συνεχόμενες κατακτήσεις, ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ, για το διάστημα μεταξύ Νοέμβρη 2019-Γενάρη 2020. 

Αυτή η σεζόν εξελίσσεται σε τελετή «παράδοσης-παραλαβής» από τον Κλοπ προς τον Γκουαρδιόλα.

Διονύσης Γαλιατσάτος