Νίκη μετά από δυο μήνες η Σαουθάμπτον, ισοπαλία με νεύρα η Άρσεναλ (vids)

Με το τελικό 2-0 η Σαουθάμπτον βρήκε την ευκαιρία απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τις 4 Ιανουαρίου! Στο 1-1 έμειναν Άρσεναλ και Μπέρνλι στο Turf Moor, πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τους «κανονιέρηδες» για την διαιτησία.  



Νίκη μετά από δυο μήνες η Σαουθάμπτον, ισοπαλία με νεύρα η Άρσεναλ (vids)

Οι «άγιοι» βρήκαν την ευκαιρία αντιμετωπίζοντας τους ουραγούς του φετινού πρωταθλήματος, να θυμηθούν πως είναι το συναίσθημα της νίκης στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού το αγνοούσαν εδώ και δυο μήνες!

Στο 32ο λεπτό ο Τζέιμς Γουόρντ – Πρόους από την άσπρη βούλα έβαλε μπροστά στο σκορ το σύνολο του Χάζενχουτλ, για να έρθει και ο Τσε Άνταμς με τρομερό σουτ εκτός περιοχής στο 49' να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στην αναμέτρηση του St. Mary's.
Στο Turf Moor η Άρσεναλ τιμωρήθηκε από το μέγα λάθος του Τζάκα και από τον VAR που εξέτασε διεξοδικά μια καθοριστική φάση, ανατρέποντας απόφαση για πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Πίετερς! Με το 8ο γκολ του σε εφτά αναμετρήσεις απέναντι στην Μπέρνλι, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους «κανονιέρηδες» από νωρίς και πιο συγκεκριμένα από το 6ο λεπτό του αγώνα.

Η απάντηση από πλευράς clarets ήρθε στο 39' με τον Γουντ να κοντράρει την λανθασμένη πάσα του Τζάκα στην άμυνα και να εκμεταλλεύεται την στιγμή απροσεξίας για το 1-1. Η ομάδα του Αρτέτα άσκησε ασφυκτική πίεση αναζητώντας το γκολ της νίκης, στο 75' έγιναν έξαλλοι με τον ρέφερι και τον VAR που δεν ελέγχθηκε η φάση με το χέρι του Πίετερς, ενώ, στο 85' ο Πίετερς ξανά έδιωξε πάνω στη γραμμή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και αποβολή για χέρι όμως η απόφαση ανετράπη!

Ο VAR τον ενημέρωσε πως η μπάλα έφυγε από τον ώμο κι όχι από το χέρι και κάπως έτσι διατηρήθηκε το 11 εναντίον 11, η μπάλα δεν στήθηκε ποτέ στην άσπρη βούλα και η Άρσεναλ έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι έχοντας το αίσθημα της τεράστιας αδικίας, λίγες μέρες πριν από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League και μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την Τότεναμ. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης