Πήρε κάτι, αλλά έκανε πισωγύρισμα η Τσέλσι... (vids)

Αήττητη μεν, επί θητείας Τούχελ, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη μένει η Τσέλσι από το τελικό 1-1 με την Σαουθάμπτον στο St. Mary's. Συνήλθε έπειτα από έξι σερί ήττες στο πρωτάθλημα η ομάδα του Χάζενχουτλ, τρομερός ο Τζενεπό έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Μιναμίνο και Μάουντ τα γκολ, φλυάροι οι «μπλε» επιθετικά, τους έλειψε η ποιοτική επιλογή που θα τους έδινε τη νίκη.  



Πήρε κάτι, αλλά έκανε πισωγύρισμα η Τσέλσι... (vids)

Η Τσέλσι στο πρώτο μέρος σπατάλησε και τα 45 λεπτά αποτυγχάνοντας να φανεί ιδιαίτερα απειλητική μπροστά σε μια Σαουθάμπτον που ήθελε να προσέξει πολύ την άμυνά της. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά η ομάδα του Χάζενχουτλ κατάφερε στην πρώτη της παρουσία στην αντίπαλη περιοχή ν' ανοίξει το σκορ! Στο 33ο λεπτό από ωραία κάθετη πάσα προς τον Μιναμίνο, εκείνος έφυγε απέναντι από τον Μεντί, μια ντρίμπλα «ξάπλωσε» και τον πορτιέρε και τον Αθπιλικουέτα και έγραψε το 1-0 για την Σαουθάμπτον!

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος αντίπαλος που σκοράρει εις βάρος της Τσέλσι του Τούχελ, αφού, το άλλο γκολ που είχε ως παθητικό η λονδρέζικη ομάδα ήταν... αυτογκόλ του Ρούντιγκερ στο Σέφιλντ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τούχελ έβγαλε τον Έιμπραχαμ για να βάλει τον Χάντσον – Οντόι στο ματς και ο Άγγλος πεφερειακός επιθετικός βοήθησε αμέσως, συμμετέχοντας στη φάση από την οποία στο 53' ο Μάουντ κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1 και η Τσέλσι έπρεπε πλέον να εκμεταλλευτεί το γρήγορο γκολ για να βρει κι εκείνα που θα της έδιναν τη νίκη, αναζητώντας την ανατροπή. Από το πουθενά κι ενώ η Τσέλσι είχε 72% κατοχή της μπάλας, η Σαουθάμπτον είχε τρελό δοκάρι σε τρομερή κεφαλιά του Βέστεργκααρντ που δεν σηκώθηκε καν από το έδαφος! Στο 76' ο Τούχελ επέλεξε να βγάλει τον Χάντσον – Οντόι τον οποίο είχε βάλει στην ανάπαυλα, προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος και πέρασε στο ματς τους Ζορζίνιο και Ζίγιεχ με τον Κόβασιτς επίσης ν' αποχωρεί.

Ο Μούσα Τζενεπό έκανε απίθανα πράγματα για τους γηπεδούχους δίχως να κουράζεται και δίχως να «μασάει» από τα σκληρά μαρκαρίσματα που δεχόταν, με την Σαουθάμπτον να βλέπει στη δική του διάθεση και την αύρα για θετικό αποτέλεσμα, ένα σημάδι ότι δεν έπρεπε να χάσει και αυτό τον ένα βαθμό. Όπως κι έγινε με τους «αγίους» έπειτα από έξι σερί ήττες στο πρωτάθλημα να παίρνουν την ισοπαλία από την Τσέλσι και τους «μπλε» να παραμένουν μεν αήττητοι επί Τούχελ, αλλά να κάνουν πισωγύρισμα... Στο 84' ο Τζέιμς έχασε μεγάλη ευκαιρία από γύρισμα του Μάουντ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι κι έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης