Με Έιμπραχαμ και clean sheet στα προημιτελικά η Τσέλσι (vids)

Με ακόμα μια νίκη και ακόμα ένα clean sheet επί εποχής Τούχελ, η Τσέλσι πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 1-0 στην έδρα της Μπάρνσλεϊ. Ο Έιμπραχαμ το γκολ της αναμέτρησης έχοντας πετύχει τα τελευταία τέσσερα τέρματα των «μπλε» στο FA Cup! Στο 2-0 η Σαουθάμπτον κόντρα στην Γουλβς και «ραντεβού» με την Μπόρνμουθ στους «8».  



Με Έιμπραχαμ και clean sheet στα προημιτελικά η Τσέλσι (vids)

Η Μπάρνσλεϊ εμφανίστηκε με περίσσιο θάρρος και θράσος απέναντι στην Τσέλσι και κατάφερε να την περιορίσει τρομερά στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Κέπα στο 10ο λεπτό, ο Μπρίτεν θα είχε σκοράρει με προβολή από γέμισμα στην μικρή περιοχή, όμως, ο Ισπανός πορτιέρε αντέδρασε σωστά! Ορθά ζήτησε πέναλτι η Τσέλσι στο 20' σε μαρκάρισμα στον Έιμπραχαμ αλλά δεν το πήρε ποτέ.

Οι «μπλε» δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι τους, δυσκολεύτηκαν να μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης, όμως στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν.

Η Τσέλσι άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες, ο Χάντσον – Οντόι έστειλε λίγο άουτ ένα χαμηλό διαγώνιο σουτ και το γκολ ήρθε στο 64'. Ο Γκίλμουρ βρήκε δεξιά τον Τζέιμς κι αυτός μπαίνοντας στην περιοχή έκανε την ασίστ για τον Έιμπραχαμ που έγραψε το 1-0. Μάλιστα, ο σκόρερ στο 78' σχεδόν πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ένα γύρισμα του Σολμπάουερ για να παραμείνει το αβαντάζ της Τσέλσι και να εξασφαλιστεί η πρόκριση.

 

 

 

 

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Σαουθάμπτον κατάφερε να πάρει την πρόκριση επικρατώντας 2-0 της Γουλβς σε ένα παιχνίδι με τις δύο ομάδες να φρεσκάρουν πολύ τις 11άδες τους. Αν και οι «άγιοι» προέρχονταν από τέσσερις διαδοχικές ήττες, οι Ντάνι Ινγκς (49') και Άρμστρονγκ – με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ για να πάει η μπάλα ακριβώς εκεί που έπρεπε sto 90' – το σύνολο του Χάζενχουτλ πήρε το «εισιτήριο» για να συναντήσει πλέον στα προημιτελικά την Μπόρνμουθ.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης