Κάθε αρχή και δύσκολη...

Ο Τόμας Τούχελ με μόλις μια προπόνηση με τους νέους του ποδοσφαιριστές, έκανε ντεμπούτο με ισοπαλία στην Πρέμιερ Λιγκ και τον πάγκο της Τσέλσι. Οι «μπλε» έμειναν στο 0-0 απέναντι στην Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δημιουργώντας ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο μέρος. Ανατροπή – βόμβα από την Μπέρνλι που επικράτησε 3-2 της Άστον Βίλα για να φτάσει στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη!  



Κάθε αρχή και δύσκολη...

Με το πανό του Λάμπαρντ στον οποίο... υπάρχει ακόμα εμπιστοσύνη από τον κόσμο σε αντίθεση με τον Αμπράμοβιτς και τους Βέρνερ και Μάουντ στον πάγκο για να ξεκινήσει ο Ζιρού και ο Χάβερτς, η Τσέλσι παρουσιάστηκε με διάθεση να επιβληθεί απέναντι στην Γουλβς στο ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ. Μάλιστα, πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο 433 πάσες τις περισσότερες που έχει κάνει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και γενικά από το 2003-2004!

Οι «μπλε» δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, αφού δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν και κάποια εξαιρετική ευκαιρία για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό άρχισε ν' αλλάζει στο δεύτερο μέρος, με την κατοχή της μπάλας να παραμένει σε υψηλά ποσοστά για την Τσέλσι και τους Ζιρού και Τσίλγουελ να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με κεφαλιά και αριστερό σουτ αντίστοιχα μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Η Γουλβς μπορεί να μην είχε κάνει πολλά, όμως στο 71ο λεπτό ο Νέτο βγήκε απέναντι από τον Μεντί, τσίμπησε τη μπάλα από πάνω του έχοντας φύγει ολομόναχος από το 1-2 με τον Ποντένσε και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Τούχελ πέρασε στο ματς Έιμπραχαμ, Μάουντ και Πούλισικ για να βοηθήσουν να βρεθεί το γκολ, όμως τελικά το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μεταβάσεις των δύο ομάδων στο 85' ήταν 802 για την Τσέλσι, 221 για την Γουλβς!

Στο «Turf Moor», η Μπέρνλι προκάλεσε σοκ και η Άστον Βίλα απέτυχε να τηρήσει την επίδοσή της που την ήθελε όποτε σκοράρει πρώτη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ καταφέρνει να παίρνει και όλους τους βαθμούς από το ματς. Οι γηπεδούχοι του Σον Ντάις με ανατροπή σε τέσσερα λεπτά έφτασαν στο 3-2 παίρνοντας σπουδαίο αποτέλεσμα!

Οι «χωριάτες» στο 15ο λεπτό με ωραία επαφή του Γουότκινς για να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να κάνει το 1-0.

Οι «clarets» ισοφάρισαν προσωρινά με κεφαλιά του Μπεν Μι από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 51ο λεπτό, για να έρθει όμως ο αρχηγός της Βίλα να δώσει και πάλι τη λύση. Στο 65' άνοιξε πλάγια στον Ντάγκλας Λουίζ, έτρεξε στην περιοχή και πήρε το γύρισμα του συμπαίκτη του για να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ τους «χωριάτες» με το 2-1.

Η Μπέρνλι έκανε απίθανο come-back σοκάροντας την Βίλα, όταν στο 75' το γέμισμα του ΜακΝιλ από αριστερα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ στο 79' ο Γουντ με κεφαλιά έκανε την απόλυτη ανατροπή!

Κώστας Ζάλιαρης