Ο Άλισον κράτησε τη Λίβερπουλ στο -3!

Με δυο εκπληκτικές επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος, ο Άλισον ουσιαστικά είναι εκείνος που κράτησε τη Λίβερπουλ στο -3 από την κορυφή και απέτρεψε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ν' ανοίξει περισσότερο τη διαφορά στην βαθμολογία, με το τελικό 0-0 στο «Άνφιλντ». Στο 3-1 η Τότεναμ στο Bramall Lane κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ...



Ο Άλισον κράτησε τη Λίβερπουλ στο -3!

Ο Κλοπ επέλεξε να τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας τους Χέντερσον και Φαμπίνιο, αφήνοντας στη μεσαία γραμμή τους Σακίρι, Βαϊνάλντουμ και Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο τελευταίος έδειξε αρκετά δραστήριος μαζί και με τον Ελβετό συμπαίκτη του και η Γιουνάιτεντ άφησε τη μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων στους «κόκκινους». Η Λίβερπουλ με τους Φιρμίνο και Σαλάχ είχαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, κυρίως με ένα σουτ του Βραζιλιάνου στο 17ο λεπτό, με την υπεροχή των Πρωταθλητών και τον έλεγχο της αναμέτρησης να μην οδηγούν στο γκολ για τους γηπεδούχους στο «Άνφιλντ».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν ν' ανεβαίνουν λίγο μετά το 25ο λεπτό και στο 34' ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, που πέρασε λίγο άουτ. Η αλήθεια είναι πως το ντέρμπι μετά το πρώτο ημίωρο ανέβασε ταχύτητα, η μπάλα μεταφέρθηκε γρήγορα στις δύο περιοχές των τερματοφυλάκων, η Γιουνάιτεντ πολύ θα ήθελε να έχει επιτραπεί στον Ράσφορντ να φύγει μόνος απέναντι από τον Άλισον σε ένα πολύ οριακό οφσάιντ και το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο δίχως γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ επιχείρησε να συνεχίσει όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει το ματς, όμως, η επιχείρηση υπεροχής και πίεσης στο μισό γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διήρκησε περίπου μισό ημίχρονο... Πάλι οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν ν' ανεβάζουν κορμιά στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουν μέτρα, απείλησαν στο 72' με μια κεφαλιά του Πογκμπά – την πρώτη τελική προς την εστία στο παιχνίδι για το σύνολο του Σόλσκιερ – ενώ στο 76' ο Άλισον κλήθηκε πρώτη φορά να επέμβει δραστικά σε σουτ του Μπρούνο Φερνάντες από γύρισμα του Σο!

Η απάντηση από πλευράς Πρωταθλητών ήταν ένα μακρινό σουτ του Τιάγκο που όμως πήγε πολύ κεντρικά προς την εστία του Ντε Χέα για να το διώξει ο Ισπανός γκολκίπερ, ενώ, ο Πογμπά στο 83' έχασε τεράστια στιγμή, με τον Άλισον να του λέει «όχι» και να κρατάει το 0-0 μέχρι τέλους. Αυτό το αποτέλεσμα κρατάει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνη πρώτη στο +3 από τους «κόκκινους», οι οποίοι κατάφεραν τουλάχιστον να μην αυξηθεί η διαφορά...

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 1-3

Το λιγότερο που έπρεπε και που μπορούσε να κάνει η Τότεναμ απέναντι στην τελευταία και... καταϊδρωμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν να επιστρέψει στις νίκες και να βελτιώσει τις επιδόσεις της, έχοντας πάρει μονάχα ένα «τρίποντο» από τα τελευταία έξι ματς πριν από αυτό με τις «λεπίδες».

Τα «σπιρούνια» κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 3-1 με τον Τανγκί Ντομπελέ να πετυχαίνει ένα από τα γκολ της σεζόν και να κλειδώνει τη νίκη στο δεύτερο μέρος, όταν το σύνολο του Κρις Γουάιλντερ είχε μειώσει και έδειχνε ικανό ν' απειλήσει για να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Όλα ξεκίνησαν από νωρίς με τον Σερζ Οριέ να σκοράρει στο 5ο λεπτό με κεφαλιά από κόρνερ του Σον.

Ο Χάρι Κέιν ήταν εκείνος που διπλασίασε τα τέρματα των Λονδρέζων στο 40ο λεπτό με χαμηλό σουτ για το 12ο προσωπικό του γκολ στην φετινή σεζόν, για να έρθει ο ΜακΓκόλντρικ στο 59' να σκοράρει με κεφαλιά, να μειώσει, να μετουσιώσει την υπεροχή της ομάδας του στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και να προκαλέσει ανησυχία στους αντιπάλους του.

Άμεσα, η Τότεναμ καθάρισε την κατάσταση και με τον Ντομπελέ που έκανε λόμπα από πολύ δύσκολη θέση, πλάγια δεξιά εντός περιοχής, διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 που επανέφερε την ομάδα του Μουρίνιο στην τετράδα.

Κώστας Ζάλιαρης