Το πίστεψε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το απαγόρευσε ο Γουέλμπεκ! (vids)

Με δέκα παίκτες από το 38', με προβάδισμα στο σκορ στο 63' δίχως να το περιμένει κανείς και με προσπάθεια ν' αντέξει, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έμεινε για 14η αγωνιστική φέτος δίχως νίκη. Ο Γουέλμπεκ στο 87' ισοφάρισε για την Μπράιτον στο Amex και ο Γιάχανμπακς είχε δοκάρι στο 95' με το τελικό 1-1 να δίνει ευπρόσδεκτο βαθμό στους «γλάρους» και να διατηρεί δίχως «τρίποντο» την ομάδα του Γουάιλντερ. 



Το πίστεψε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το απαγόρευσε ο Γουέλμπεκ! (vids)

Πόσα πράγματα μπορούσαν ακόμα να πάνε στραβά στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ; Με δέκα παίκτες από το 38ο λεπτό λόγω ορθής αποβολής του Λούντστραμ για άσχημο μαρκάρισμα στον Φέλτμαν και με την Μπράιτον να παλεύει με τους Κόνολι και Μοπέ να βρει γκολ, οι «γλάροι» είχαν την υπεροχή στην αναμέτρηση του Amex Stadium, αν και οι «λεπίδες» έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν στο 34' ο ΜακΓκόλντρικ εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ με τον Σάντσες ν' αποκρούει στην αριστερή του γωνία.

Η Μπράιτον μπορεί να στρίμωξε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στα καρέ της και έδειχνε το δεύτερο μέρος ότι θα ήταν μια μάχη της ομάδας του Πότερ με το χρόνο μέχρι να διασπάσει την άμυνα των «λεπίδων», όμως, εκείνες αποδείχθηκαν... τρομερά κοφτερές! Κι αφού πρώτα στο 57' απείλησαν σε αντεπίθεση με τον Στίβενς να σουτάρει με δύναμη λίγο άουτ, ήρθε στο 63' το απόλυτο σοκ για τους «γλάρους»! Ο Μπογκλ από αριστερά μέσα στην περιοχή έπειτα από γύρισμα του ΜακΓκόλντρικ και με τη βοήθεια κόντρας σκόραρε για το 1-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που πλέον έπρεπε ν' αντέξει! Ο Μπερκ στο 84' έχασε τρομερή ευκαιρία για να κλειδώσει μια επική νίκη για τις «λεπίδες» κι όμως, η ομάδα του προδόθηκε.

Στο 87ο λεπτό μια ολιγωρία της άμυνας επέτρεψε στον Ντάνι Γουέλμπεκ να στοπάρει τη μπάλα με το στήθος και να σκοράρει από κοντά για το τελικό 1-1 χαρίζοντας σημαντικό βαθμό στην Μπράιτον και στερώντας από τις «λεπίδες» την δυνατότητα για την παρθενική νίκη μετά την αρνητική ιστορία που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν... Δοκάρι είχε στο 95' ο Γιάχανμπακς σε κεφαλιά με την οποία λίγο έλειψε να έρθει και η ολική ανατροπή.

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Σάντσες, Γουάιτ (72' Ζεκίρι), Ντανκ, Γουέμπστερ, Φέλτμαν (46' Γιάχανμπακς), Μπισούμα, Λαλάνα, Μαρτς, Τροσάρ, Μοπέ (66' Γουέλμπεκ), Κόνολι

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Ράμσντεϊλ, Μπάλντοκ, Μπάσαμ, Ίγκαν, Ρόμπινσον, Στίβενς, Λούντστραμ, Αμπάντου, Φλεκ (33' Μπερκ), Μπρούστερ (54' Μπογκλ), ΜακΓκόλντρικ (70' Όσμπορν)

Κώστας Ζάλιαρης