Ιστορική μέρα για την Σαουθάμπτον!

Ποτέ ξανά στην ιστορία της από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο και καλά θα κάνουν στην Σαουθάμπτον να γιορτάσουν, με αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας, την νύχτα της 6ης Νοεμβρίου του 2020! Η ομάδα του Χάσενχουτλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας επικρατώντας 2-0 της Νιούκαστλ στο St. Mary's! Στο 0-0 το Μπράιτον – Μπέρνλι.  



Ιστορική μέρα για την Σαουθάμπτον!

Μέρα χαράς. Μέρα που αποτελεί σημείο αναφοράς πλέον στην ιστορία των «αγίων», ακόμα κι αν μπορεί να διαρκέσει απλά λίγες ώρες.

Η Σαουθάμπτον για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και για πρώτη στην κορυφαία κατηγορία από το 1988.

Οι «άγιοι» ήταν αρκετά καλύτεροι και αρκετά πιο έτοιμοι από τις «καρακάξες» για να φτάσουν στην 3η διαδοχική τους νίκη, με τον Τσε Άνταμς στο 7ο λεπτό από έξυπνο κλέψιμο του Γουόλκοτ να κάνει το δυνατό σουτ και να σκοράρει για τους γηπεδούχους δίνοντάς τους το προβάδισμα.

Ο άλλοτε επιθετικός της Άρσεναλ και παιδί που επέστρεψε στην Σαουθάμπτον το φετινό καλοκαίρι για να ξαναβρεί τα καλά του πατήματα, έχοντας συμμετοχή στο πρώτο γκολ, ήταν εκ των διακριθέντων στο ματς με τα τρεξίματά του και τις προσπάθειες που έκανε, ενώ, θα μπορούσε να έχει κερδίσει και πέναλτι στο 75ο λεπτό, δίχως όμως να δείχνει την άσπρη βούλα ο ρέφερι.

Το τελικό 2-0 για το σύνολο του Χάσενχουτλ ήρθε στο 82' με τον Σον Λόνγκσταφ έξω από την περιοχή της Νιούκαστλ να κάνει λάθος, να κολλάει το πόδι του στο χορτάρι αποτυγχάνοντας ν' απομακρύνει και στη συνέχεια ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ πήρε τη μπάλα, την έφερε στο αριστερό εντός περιοχής και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντάρλοου.

Στο άλλο ματς της ημέρας, Μπράιτον και Μπέρνλι έμειναν στο 0-0 με τις δύο ομάδες ν' αγνοούν τη νίκη μέχρι και αυτή τη στιγμή στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «clarets» βιώνουν και επεκτείνουν το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην παρουσία του κλαμπ στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με μόλις δυο βαθμούς από εφτά αγωνιστικές, ενώ, οι «γλάροι» παραμένουν δίχως νίκη σε έξι ματς πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη στιγμή της Μπέρνλι για γκολ στο ματς ήρθε... κατά τύχη, με ένα δοκάρι του Ματ Λόουτον από σέντρα – σουτ που πέρασε πάνω από τον Ματ Ράιαν.

Κώστας Ζάλιαρης