«Σπιρουνάτο» πάρτι στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ζοσέ διέλυσε τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Η Τότεναμ βρήκε μπροστά της μια Γιουνάιτεντ που αμυντικά... διαλυόταν με το παραμικρό και την αποτελείωσε! Με έξι τέρματα στο «Ολντ Τράφορντ» και μάλιστα με ανατροπή από το γκολ που δέχθηκε από το 1ο λεπτό, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο διέλυσε τους «κόκκινους διαβόλους» με το τελικό 6-1! Τελευταία φορά που το «Θέατρο των ονείρων» είδε αυτό το σκορ σε ήττα ήταν το 2011 στο ιστορικό ντέρμπι με τη Σίτι! «Τριάρα» η Γουέστ Χαμ που τερμάτισε το απόλυτο της Λέστερ, νίκες για Άρσεναλ, Γουλβς και Σαουθάμπτον.  



«Σπιρουνάτο» πάρτι στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ζοσέ διέλυσε τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Απαράδεκτη η αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τεράστια κενά, κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στον σύλλογο και θα πρέπει να προβληματίσει εντόνως τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για τη συνέχεια. Παρά το γεγονός πως οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν πέναλτι στα 30 δευτερόλεπτα σε ανατροπή του Μαρσιάλ από τον Σάντσες και ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε, ήρθαν τα πάνω κάτω μέσα σε ελάχιστα λεπτά! Στο 4' οι Μαγκουάιρ και Σο τα έκαναν μαντάρα για να σκοράρει από κοντά ο Ντομπελέ, ενώ, στο 7' ο Κέιν εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ και ο Σον απέναντι από τον Ντε Χέα πλάσαρε σωστά για την ολική ανατροπή και το 2-1.

Η Γιουνάιτεντ έμεινε με παίκτη λιγότερο για... σφαλιάρα του Μαρσιάλ στον Λαμέλα, αν και το δίκαιο θα ήταν μια τιμωρία και στους δυο με κίτρινη κάρτα για την αψιμαχία τους, όμως, τα «σπιρούνια» το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο! Νέα κενά στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ και πλασέ του Κέιν για το 3-1 στο 30', ενώ, ο Σον στο 37' πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι για να τσιμπήσει τη μπάλα και να σκοράρει ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1! Η διάλυση της ομάδας του Σόλσκιερ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Οριέ στο 51' να φεύγει από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και να βρίσκει κι εκείνος δίχτυα για το 5-1, ενώ, το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε στο 78ο λεπτό από το πέναλτι του Κέιν με τον Πογκμπά να έχει ανατρέψει τον Μπεν Ντέιβις.

 

 

Η Άρσεναλ βύθισε ακόμα περισσότερο τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Με δυο πολύ γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος από τους Σακά και Πεπέ – που είχε περάσει με αλλαγή – η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και άφησε την ομάδα του Κρις Γουάιλντερ δίχως βαθμό και με μόλις ένα γκολ ενεργητικό, στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «κανονιέρηδες» δεν μπήκαν ποτέ στο ματς στην πρώτη ώρα του αγώνα, με τον Σακά στο 61' με κεφαλιά από γέμισμα του Μπεγερίν να σκοράρει και να γιορτάζει με αυτό τον τρόπο την πρώτη του κλήση στην εθνική ανδρών της Αγγλίας. Τρία λεπτά αργότερα ο Νικολά Πεπέ που είχε μπει στο ματς στο 58', με ωραία ενέργεια και χαμηλό σουτ ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της ομάδας του έπειτα από 19 πάσες για το 2-0. Στο 83ο λεπτό ο ΜακΓκόλντρικ ήταν εκείνος που μείωσε για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία μετράει σερί εφτά αγώνων πρωταθλήματος με ήττα για πρώτη φορά από το 1975.

 

 

Αρκούσε ένα γκολ για τη Γουλβς

Ο Πέδρο Νέτο ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα για τη Γουλβς στο 56ο λεπτό και χάρισε στην ομάδα του Νούνο Σάντο τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Φούλαμ. Πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, οι «λύκοι» δυσκολεύτηκαν πολύ, αλλά υποχρέωσαν τους «cottagers» στην τέταρτη διαδοχική ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Το γκολ του Νέτο με το τελείωμα χαμηλά στη δεξιά γωνία ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ποιοτικού ποδοσφαίρου στο παιχνίδι...

 

 

Βρήκε πρόσφορο έδαφος για νίκη η Σαουθάμπτον

Η Σαουθάμπτον επέκτεινε το απογοητευτικό ξεκίνημα της Γουέστ Μπρομ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ επικρατώντας των νεοφώτιστων με το τελικό 2-0. Ο Σλάβεν Μπίλιτς ναι μεν θέλει οι ποδοσφαιριστές του να δουν τη μεγάλη κατηγορία σαν... σχολείο, όμως, οι «baggies» παραμένουν σε επίπεδο κατώτερο από αυτό που απαιτεί το κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο Τζενεπό στο 41ο λεπτό έστειλε τη Σαουθάμπτον στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα, για να γράψει το τελικό σκορ με εκπληκτικό σουτ ο Οριόλ Ρομέου στο 69ο λεπτό.

 

 

Τέλος το σερί της Λέστερ, ανεβασμένη η Γουέστ Χαμ

Παρά το γεγονός πως ο Μόγιες απουσίασε από ακόμα ένα ματς καθώς ακόμα προσπαθεί ν' αναρρώσει από τον κορονοϊό, η Γουέστ Χαμ βρήκε απέναντί της μια πολύ ευάλωτση Λέστερ και... την χτύπησε ανεπανόρθωτα! Τα «σφυριά» μετά τα τέσσερα γκολ της περασμένης εβδομάδας απέναντι στη Γουλβς, έφτασαν στο 3-0 επί των «αλεπούδων» τερματίζοντας το απόλυτο της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς.

Από ασίστ του Κρέσγουελ προς το δεύτερο δοκάρι ο Αντόνιο με κεφαλιά στο 14' άνοιξε το σκορ, ενώ, με τον ίδιο δημιουργό, ο Φορνάλς στο 34' διπλασίασε τα τέρματα των Λονδρέζων κατεβάζοντας τέλεια τη μπάλα από τη βαθιά μεταβίβαση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπόουεν μαζεύοντας την ωραία προωθημένη μπαλιά από τον Φορνάλς στο 83ο λεπτό για το 3-0.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης