Φοβέρα για τους Πρωταθλητές, χειροκρότημα για τη Λιντς

Η Λίβερπουλ έκανε θετικό ποδαρικό στη νέα σεζόν, όμως τράβηξε... τα πάνδεινα στον αγώνα με τη Λιντς! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στο τελικό 4-3 με χατ-τρικ του Σαλάχ που... του πηγαίνουν οι πρεμιέρες και τα «παγώνια» του Μπιέλσα έδειξαν στο «Άνφιλντ» πως άπαντες θα πρέπει να τα θεωρούν απολύτως επικίνδυνα τη φετινή σεζόν!  



Φοβέρα για τους Πρωταθλητές, χειροκρότημα για τη Λιντς

Απίθανο σε ρυθμό και εξέλιξη το παιχνίδι στο «Άνφιλντ», με τη Λίβερπουλ να βγάζει στόφα πρωταθλήτριας με γερό στομάχι και τη Λιντς να δείχνει ότι δεν ανέβηκε τυχαία στην Πρέμιερ Λιγκ και πως είναι ικανή για τεράστια ζημιά σε κάθε αντίπαλο της κατηγορίας! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με δυνατή εκτέλεση πέναλτι σκοράροντας σε τέταρτη διαδοχική πρεμιέρα στην Πρέμιερ, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταιγιστική.

Η Λιντς κατά διαστήματα φανέρωνε την εκπληκτική ποδοσφαιρική νοοτροπία που έχει αποκτήσει με τον Μαρσέλο Μπιέλσα και στο 12’ ο Χάρισον περνώντας εξαιρετικά τους Αλεξάντερ  - Άρνολντ και Γκόμες, έκανε το δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής για το 1-1. Η απάντηση ήταν άμεση με τη δυνατή κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο 20ο λεπτό από το κόρνερ του Ρόμπερτσον για το 2-2 και ο Ολλανδός στόπερ έκανε το μεγάλο λάθος στο 30’ για να δει τον Μπάμφορντ που τον ακολουθούσε, να πλασάρει σωστά εκμεταλλευόμενος την κακή απομάκρυνση για το 2-2! Ταχύτητα, ωραίες εναλλαγές κατοχής της μπάλας και μια Λιντς που δεν σταματούσε να παίζει με θάρρος, χαρακτήριζαν το παιχνίδι στο «Άνφιλντ», με τον Σαλάχ στο 33’ να κάνει το 3-2 με τρομερό αριστερό σουτ στο «Γ» του Μέλιερ!

Τα «παγώνια» ήταν εκεί να υπενθυμίζουν στη Λίβερπουλ πως έπρεπε είτε να καθαρίσει το παιχνίδι, είτε ν’ αποδεχθεί πως οι νεοφώτιστοι θα μπορούσαν να της προκαλέσουν τεράστια προβλήματα, όπως κι έγινε! Οι «κόκκινοι» δεν είχαν αποτελεσματικότητα και σωστές συνεργασίες στην επίθεση, με τη Λιντς να καταφέρνει να βρει και νέα απάντηση και να κάνει το σκορ 3-3! Στο 66ο λεπτό ο Κλιχ με υπέροχο κοντρόλ από τη μπαλιά που έγινε από δεξιά, κατάφερε να κρατήσει την κατοχή και να... στρώσει στο δεξί του πόδι για να σουτάρει δυνατά και να ισοφαρίσει εκ νέου νικώντας τον Άλισον! Ο Χέντερσον αποχώρησε με αλλαγή καθώς δεν ήταν σε θέση να προσφέρει σε όλο το 90λεπτο, ο Βαϊνάλντουμ όμως δεν μπορούσε να μπει στα παπούτσια του, όμως η λύση δόθηκε από τον Φαμπίνιο. Κέρδισε το πέναλτι από τον Ροντρίγκο και ο Σαλάχ στο 88’ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 για τους Πρωταθλητές!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ  - Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (58’ Φαμπίνιο), Χέντερσον (66’ Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Λιντς: Μέλιερ, Άιλινγκ, Κοχ, Στρουκ, Ντάλας, Φίλιπς, Κόστα, Ερνάντεθ (62’ Ρόμπερτς), Κλιχ (81’ Σάκλετον), Χάρισον, Μπάμφορντ (62’ Ροντρίγκο)

Κώστας Ζάλιαρης