Νίκη με ρεκόρ για τη Λίβερπουλ

Με σκορ 3-1 επικράτησε η Λίβερπουλ της Μπράιτον στο «AMEX Stadium» και έγινε η πρώτη ομάδα που σημειώνει 30 νίκες στις πρώτες 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. Δύο γκολ ο Σαλάχ (6’-76’) και ένα ο Χέντερσον (8’) για τους «reds», μείωσε προσωρινά ο Τροσάρ για τους γηπεδούχους στο 45ο λεπτό.



Νίκη με ρεκόρ για τη Λίβερπουλ

Το ματς

Προβάδισμα δύο τερμάτων απέκτησε η Λίβερπουλ έως το 8ο λεπτό της συνάντησης. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε το σκορ με τον Σαλάχ (6’), αφού η αδράνεια του Ράιαν επέτρεψε στον Κεϊτά να του κλέψει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και να πασάρει στον Αιγύπτιο επιθετικό.

Το 2-0 σημείωσε δύο λεπτά αργότερα ο Χέντερσον εκμεταλλευόμενος τη μεταβίβαση του «Μο» αλλά κάπου εκεί οι «γλάροι» κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και να περιορίσουν τις επιθετικές ορέξεις των «reds».

Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ απέκτησε σταθερότητα στην άμυνα και προσπάθησε να απειλήσει με ορθά δομημένες επιθέσεις, όπως αυτή του 45ου λεπτού! Η όμορφη σέντρα του Λάμπτεϊ βρήκε εντός περιοχής τον Τροσάρ και αυτός σούταρε χωρίς καθυστέρηση, μειώνοντας το σκορ σε 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πέρασε ξανά στην επίθεση, αν και ο Μπερν θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα αν κατάφερνε να ευστοχήσει από το ένα μέτρο στο 54ο λεπτό.

Η προβολή του κατέληξε στον Βαϊνάλντουμ που απομάκρυνε τον κίνδυνο ενώ στο 76ο λεπτό ο Σαλάχ τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδια με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, το οποίο πέτυχε με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον.

Οι συνθέσεις

Μπράιτον (4-2-3-1): Ράιαν- Λάμπτεϊ, Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερν- Στέφενς, Πρόπερ (71’ Μπισουμά)- Γκρος (71’ Μόι), ΜακΆλιστερ (71’ Κόνολι), Τροσάρ- Μοπε

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον- Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Γουίλιαμς (46’ Ρόμπερτσον)- Χέντερσον (80’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (61’ Φαμπίνιο)- Τσάμπερλεν (61’ Μανέ), Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Μιναμίνο)

Σκόρερς

Σαλάχ 6’, Χέντερσον 8’, Τροσάρ 45’, Σαλάχ 76’

Διαιτητής

Κρεγκ Πόουσον

Γήπεδο

AMEX Stadium

Γιάννης Τζιουμακλής