Μέισον Γκρίνγουντ: Με τόλμη στο γήπεδο και ποδοσφαιρική γοητεία (vid)

Κινήσεις που θυμίζουν Φαν Πέρσι, αποτελεσματικότητα, τόλμη και βήματα σταθερά... Ο Μέισον Γκρίνγουντ αναδεικνύεται σε ποδοσφαιριστή που καλά θα κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον προσέξει ιδιαίτερα και για τον οποίο στο προσεχές μέλλον τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ θα ψάξουν τρόπο να τον ντύσουν στα χρώματά τους. 



Μέισον Γκρίνγουντ: Με τόλμη στο γήπεδο και ποδοσφαιρική γοητεία (vid)

Ο 18χρονος επιθετικός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στη νίκη (3-0) των «κόκκινων διαβόλων» επί της Μπράιτον το βράδυ της Τρίτης στο Amex Stadium. Με ντρίμπλες και με γρήγορο σουτ στη γωνία έλυσε τον Γόρδιο δεσμό για να έρθουν στη συνέχεια τα δύο τέρματα του Μπρούνο Φερνάντες. 

Είναι ο πρώτος 18χρονος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να φτάσει σε 6 τέρματα σε μια αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ που το είχε κάνει ως παίκτης της Έβερτον, πιτσιρικάς, πίσω στη σεζόν 2003-2004. 

Συνολικά σε 18 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γκρίνγουντ έχει σκοράρει 13 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (και μάλιστα σε open-play), ενώ, τα 8 από αυτά έχουν προέλθει σε φάση που έχει αμυντικό πάνω του και αλλάζει τη μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο με σβελτάδα και τεχνική! Επίσης, έχει μοιράσει και 4 ασίστ. 

Τα 6 γκολ που έχει πετύχει σε επίπεδο πρωταθλήματος, είναι τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ηλικιακής κατηγορίας κ-19 στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές Λίγκες! 

Το παλικαράκι έχει άστρο και παίρνει περισσότερη λάμψη από το μέγεθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίχως να τον έχει φοβίσει το βάρος της φανέλας...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης