Ούτε τώρα η Λέστερ...

Ούτε κόντρα στην Μπράιτον κατάφερε να κερδίσει η Λέστερ, η οποία έμεινε στο 0-0 και είδε την δεύτερη θέση να κάνει... φτερά. Έπιασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο ο Κάσπερ Σμάιχελ και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα, δεν κέρδισε αδίκως την παράβαση στις καθυστερήσεις του ματς ο Τζέιμι Βάρντι.



Ούτε τώρα η Λέστερ...

Δεν μπορεί με τίποτα να κερδίσει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Είναι πλέον και... επίσημο πως η αναγκαστική διακοπή μόνο καλό δεν έκανε στο σύνολο του πρώην τεχνικού των Λίβερπουλ και Σέλτικ, με τις «αλεπούδες» να μοιάζουν για ακόμη μία φορά έξω από τα νερά τους. Είχαν την κατοχή, είχαν τις τελικές, αλλά δεν απείλησαν παρά στο ελάχιστο οι γηπεδούχοι, που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν χάσει αλλά και να είχαν κερδίσει το ματς από την άσπρη βούλα.

Μόλις στο 14ο λεπτό και μετά από διαβούλευση και με το VAR, ο Λι Μέισον δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση και έστειλε τον Νιλ Μοπέ απέναντι από τον Κάσπερ Σμάιχελ, με τον Δανό κίπερ να κάνει μια πολύ ωραία απόκρουση στην δεξιά του πλευρά και να κρατάει το 0-0, σώζοντας ενδεχομένως τους πρωταθλητές του 2015 από ένα δύσκολο υπόλοιπο. Βεβαίως, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά, ωστόσο βάσει των όσων είδαμε η Λέστερ δεν θα είχε και μεγάλες τύχες για να γυρίσει το ματς ή ακόμα και να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων δοκίμασαν να βγάλουν περισσότερη ένταση, αλλά αρκέστηκαν σε κάτι μικροευκαιρίες οι οποίες ξεχάστηκαν μέσα στην γενικότερα ανιαρή εικόνα που έβλεπαν όσοι συντονίστηκαν για τον αγώνα. Φάση που σηκώνει συζήτηση είναι σίγουρα αυτή του 90+2’, στην οποία ο Βάρντι γύρισε την μπάλα με το κεφάλι μέσα στην περιοχή μόνο και μόνο για να την δει να σταματάει στο απλωμένο χέρι του Λιούις Ντάνκαν, ο οποίος ναι μεν δεν είχε πρόθεση, αλλά έκοψε ξεκάθαρα την πορεία της μπάλας προς την μικρή περιοχή και θα έπρεπε να τιμωρηθεί για την απροσεξία του. «Έπεσε» VAR, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Πλέον, και με ματς περισσότερο, η Λέστερ είναι στους 55 βαθμούς, μόλις τέσσερις μπροστά από την Τσέλσι που δείχνει να έχει επιστρέψει με φόρα και εννέα από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς, που βλέπουν την μέτρια εικόνα της ομάδας του «King Power Stadium» και μπορούν να ελπίζουν ακόμη και για μια θέση στην τετράδα είτε από τις «αλεπούδες» είτε από την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Στο +6 από την τελευταία τριάδα η Μπράιτον, η οποία βαδίζει σε σωστό μονοπάτι μετά την επανέναρξη ώστε να παίζει και τη νέα σεζόν στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου.