«Πράσινο φως» για τις πέντε αλλαγές σε ένα ματς!

Υπήρξε στην αρχή σαν ιδέα, τώρα γίνεται πράξη! Η πρόταση της FIFA για πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έγινε αποδεκτή από την IFAB, για την όσο το δυνατόν ομαλότερη επιστροφή των παικτών στα γήπεδα λόγω του κορονοϊού!  



«Πράσινο φως» για τις πέντε αλλαγές σε ένα ματς!

Το διεθνές ποδοσφαιρικό διοικητικό συμβούλιο (International Football Association Board), το αρμόδιο όργανο για τους κανονισμούς στο χώρο του ποδοσφαίρου, έκανε αποδεκτό το αίτημα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και άναψε το «πράσινο φως» για την χρήση πέντε αλλαγών από κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις, οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν χρήση και των πέντε ποδοσφαιριστών σε τρεις περιόδους, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπαυλας του ημιχρόνου.

Νέα εποχή, έστω και προσωρινή μέχρι να καταπολεμηθεί εντελώς ο κορονοϊός, ξημέρωσε στο ποδόσφαιρο. Σύντομα η FIFA θα αποστείλει τον νέο κανονισμό σε όλες τις λίγκες, οι οποίες με τη σειρά τους θα έχουν την ευχέρεια να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στη χρήση του ή εάν θα μείνουν με 3 αλλαγές.  

Παράλληλα, προς αποφυγήν πάλι των καθυστερήσεων, αποφασίστηκε πως η χρήση του VAR για τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι απαραίτητη, άρα οι λίγκες μπορούν να ανακοινώσουν την προσωρινή διακοπή του.