Λόνγκσταφ: Από τους πιο χαμηλόμισθους στην Premier κι όμως προσφέρει για τους γιατρούς!

Ο Μάτι Λόνγκσταφ που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Νιούκαστλ, παρά το γεγονός πως έχει ένα από τα πιο χαμηλόμισθα συμβόλαια σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, δέχθηκε να προσφέρει και το 30% των αποδοχών για τους γιατρούς μέσω της εκστρατείας PlayersTogether!  



Λόνγκσταφ: Από τους πιο χαμηλόμισθους στην Premier κι όμως προσφέρει για τους γιατρούς!

Από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ακριβώς που θα πάνε τα χρήματά τους και πως αυτά θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν υπήρξε ο παραμικρός ενδοιασμός για τη συμμετοχή στην εκστρατεία PlayersTogether που δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Τζόρνταν Χέντερσον.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστή που δεν λαμβάνει τα πολλά εκατομμύρια και θεωρείται από τους πιο χαμηλόμισθους – ίσως το πιο χαμηλό συμβόλαιο – σε ολόκληρη την Premier League, είναι ο Ματ Λόνγκσταφ της Νιούκαστλ.

Ο 20χρονος μέσος, που μάλιστα είχε πετύχει νικητήριο γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άρχισε να μένει εκτός πλάνων στην ομάδα του από τη στιγμή που δεν κατάφερε να συμφωνήσει με τις «καρακάξες» για την ανανέωση της συνεργασίας του, πρόσφερε κανονικά το 30% του μισθού του για το NHS.

Οι απολαβές του κάθε εβδομάδα είναι στις 850 λίρες, μένει δίχως συμβόλαιο σε δυο μήνες και δέχθηκε να προσφέρει το 30%.