Θέμα ποιότητας...

Αυτό που είχε η Πάλας με τη συνεργασία των Μπεντεκέ και Αγιού για να έρθει το γκολ, έλειπε από τη Μπράιτον στις ευκαιρίες που έφτιαξε. Οι «αετοί» του Χότζον πήραν τη νίκη με το τελικό 1-0 στο Amex Stadium και άφησαν τους «γλάρους» με την ανησυχία για ό,τι συμβαίνει πιο χαμηλά από εκείνους στη βαθμολογία...  



Θέμα ποιότητας...

Οι «γλάροι» έδειξαν γιατί ... καίγονται για βαθμούς που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν ψύχραιμοι στην υπόθεσης της εξασφάλισης της παρουσίας τους στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και την ίδια στιγμή η Κρίσταλ Πάλας ναι μεν είχε Ζαχά και Μπεντεκέ, αλλά όσο κι αν προκαλούσαν ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα, δεν είχαν αυτό το κάτι που θα τους επέτρεπε να εμφανιστούν πιο αποτελεσματικοί. Στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ο Ματς στο 36' αστόχησε από θέση βολής έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Τροσάρ στην περιοχή.

Στο δυναμικό ξεκίνημα της Μπράιτον στο δεύτερο μέρος, ο Μόπεί ήταν εκείνος που συνέχισε τη σπατάλη καλών στιγμών για την ομάδα του μπροστά από τα αντίπαλα καρέ και στο 56' κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω στον Γκουαΐτα έχοντας βγει στην πλάτη της άμυνας με μοναδική του δουλειά να τελειώσει σωστά τη φάση... Και επειδή κάπως έτσι πηγαίνει με το θέμα της ποδοσφαιρικής τύχης, η Πάλας που είχε κληθεί ν' αντιμετωπίσει ζόρικες καταστάσεις, ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα! Στο 71ο λεπτό ο Τζόρνταν Αγιού από δύσκολη θέση κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0 σε φάση για την οποία αξίζει τα εύσημα ο Κριστιάν Μπεντεκέ που κράτησε τη μπάλα και την πέταξε στο χώρο τη σωστή στιγμή. Η Πάλας άντεξε στην πίεση που της ασκήθηκε στο υπόλοιπο του ματς και πήρε τη νίκη, δεύτερη διαδοχική μετά το 1-0 επί της Νιούκαστλ!

Τρομερό δοκάρι του Ζαχά στο 93' με τον Άγγλο να φτάνει στη μπάλα μετά το ανοιχτό κοντρόλ του Τοσούν που έφυγε μόνος του και προσπάθησε να περάσει τον Ράιαν αλλά ήταν ... όλα λάθος στη φάση! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια (78' Γιάχανμπακς), Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερν, Πρέπερ, Μπισούμα (82' Αλζάτε), Μόουϊ, Τροσάρ, Μαρτς (66' Μάρεϊ), Μόπεϊ

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Νταν, Κέιχιλ, Φαν Άνολτ, ΜακΚάρθι (46' Ρίντεβαλντ), Ζαχά, Κουγιατέ, ΜακΆρθουρ, Τζ. Αγιού, Μπεντεκέ (87' Τοσούν)

Κώστας Ζάλιαρης