Ανέβηκε στην 5η θέση η Γιουνάιτεντ, άνετη «τριάρα» και για τη Γουλβς

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της Γουότφορντ στο «Ολντ Τράφορντ» για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το ίδιο σκορ και για τη Γουλβς, η οποία υπέταξε στο «Μολινό» την τελευταία της βαθμολογίας, Νόριτς.



Ανέβηκε στην 5η θέση η Γιουνάιτεντ, άνετη «τριάρα» και για τη Γουλβς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 3-0

Η Γουότφορντ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους με τον τρόπο που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι παίκτες του Νάιτζελ Πίρσον έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Ντίνι (4’) και Ντουκουρέ (13’). Γρήγορα οι «κόκκινοι διάβολοι» επανέφεραν τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο και αφού απείλησαν με τον Μπισάκα (17’ και 38’) ήρθε το 40ο λεπτό να ενεργοποιήσει το φωτεινό πίνακα…

Ο Μπρούνο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι αφού ανετράπη από τον Φόστερ βρισκόμενος σε θέση για γκολ. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε με άνεση (41’) ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του πλασάροντας εκτός στόχου.

Οι «σφήκες» επανήλθαν απειλητικές στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντίνο στο 52ο λεπτό. Η φάση ωστόσο εξετάστηκε στο VAR και το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο Ντόουσον έστειλε σε πρώτο χρόνο την μπάλα στο δοκάρι χρησιμοποιώντας το ώμο του.

Το 2-0 για τους νικητές πέτυχε ο Άντονι Μαρσιάλ στο 58ο λεπτό. Ο Γάλλος νικήθηκε αρχικά από τον Φόστερ αλλά σκόραρε στη συνέχεια με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια. Σημειώνεται ωστόσο πως ο σκόρερ ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, η οποία δεν εξετάστηκε από το VAR. Το τελικό 3-0 πέτυχε στο 75’ ο Γκρίνγουντ, σε μια φάση που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε υποδειγματικά ο ίδιος.

ΓΟΥΛΒΣ-ΝΟΡΙΤΣ 3-0

Οι «λύκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς από νωρίς απέναντι στην ουραγό Νόριτς, η οποία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Με τα δύο σημερινά του τέρματα ο Ντιόγκο Ζότα έβαλε τέλος στην επιθετική ανομβρία της Γουλβς που δεν είχε σκοράρει στα τελευταία δύο ματς της Πρέμιερ Λιγκ ενώ ο ίδιος μετρά πλέον 10 γκολ στις τελευταίες 12 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 50ο λεπτό ο Ραούλ Χιμένεζ, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Ζότα που κατέληξε στο δοκάρι, με τον Πορτογάλο άσο να χάνει έτσι την ευκαιρία να πετύχει χατ-τρικ.

Γιάννης Τζιουμακλής