Μπλε αφεντικό! (vids)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε το 2x2 απέναντι στον Ζοσέ Μουρίνιο στη μεταξύ τους κόντρα στους πάγκους και η Τσέλσι έφτασε στο 2-1 επί της Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μετά και τη νίκη στο ματς του πρώτου γύρου! Διατηρούν το πάνω χέρι για την τετράδα οι «μπλε» που είχαν μεγάλη ανάγκη τους τρεις βαθμούς. Ξεκάθαρο ήταν πως έλειπε κάτι επιθετικά για τα «σπιρούνια» με τις απουσίες των Κέιν και Σον...  



Μπλε αφεντικό! (vids)

Η Τσέλσι ήθελε να πατήσει στην κακή ψυχολογία της Τότεναμ λόγω των απουσιών των Κέιν, Σον και της παρουσίας του Άλι στον πάγκο. Οι «μπλε» έδειξαν εξ αρχής ότι ήθελαν να πάρουν ρόλο αφεντικού στην αναμέτρηση και η εικόνα τους ήταν αρκετά πειστική, με το προβάδισμα που είχαν στην ανάπαυλα να μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο βάσει του τρόπου που ήλεγξαν το ματς αλλά και του τρόπου με τον οποίο επιχείρησαν να ψάξουν το γκολ. Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ζορζίνιο έβγαλε με τη μια την κάθετη μπαλιά προς τον Ζιρού, αυτός στο πρώτο σουτ είδε τον Γιορίς ν' απομακρύνει με τα πόδια, στο ριμπάουντ ο Μπάρκλεϊ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην δεύτερη επαναφορά ο Γάλλος επιθετικός με το αριστερό σκόραρε στην κλειστή γωνία για το 1-0. Τα «σπιρούνια» για ελάχιστα λεπτά ανέβασαν κορμιά πιο μπροστά για να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, στο 35' ο Λούκας Μόουρα πήρε μια κεφαλιά που έφυγε ψηλά, ο Τανγκάνγκα δεν έκανε τόσο καλή επαφή όσο θα ήθελε φεύγοντας από δεξιά από τον Αλόνσο, ωστόσο οι «μπλε» μάλλον άνετα κράτησαν το προβάδισμα.

Το ντέρμπι ουσιαστικά τελείωσε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο με την Τσέλσι να κάνει... τα βασικά απέναντι στην αμυντική λειτουργία της Τότεναμ και να βρίσκει δεύτερο γκολ στο 48ο λεπτό. Ο Μάουντ από δεξιά άφησε στον Μπάρκλεϊ στα όρια της περιοχής, αυτός έστρωσε πιο αριστερά για τον Μάρκος Αλόνσο και ο Ισπανός με άπιαστο διαγώνιο σουτ παραβίασε την εστία του Γιορίς για το 2-0 της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ. Τα «σπιρούνια» ήταν πολύ τυχερά που δεν έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 51' για πολύ άσχημο πάτημα του Λο Σέλσο στον Αθπιλικουέτα με τον Αργεντινό να μην βλέπει καν εξ αρχής την κίτρινη του ρέφερι και τον VAR ν' αποφασίζει πως δεν υφίσταται ανάγκη για κόκκινη... Ούτε ο Λούκας, ούτε ο Μπέργκβαϊν, ούτε αργότερα ο Λαμέλα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι σωστό μπροστά από την εστία των γηπεδούχων για να γίνουν απειλητικοί και οι «μπλε» πήραν τεράστιας σημασίας νίκη για την προσωρινή ηρεμία στην 4άδα. Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Άμπραχαμ στο 79' σε φάση που απλά έπρεπε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, δοκάρι σε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο στο 82, μείωσε στο τελικό 2-1 ο Λαμέλα όταν στο 89' ξέφυγε από την επίβλεψη του Αθπιλικουέτα και με κόντρα στον Ρούντιγκερ νικήθηκε ο Καμπαγιέρο για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος. 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (77' Γουίλιαν), Μάουντ, Ζιρού (71' Άμπραχαμ)

Τότεναμ: Γιορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ (78' Οριέ), Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουίνκς, Ντομπελέ (62' Λαμέλα), Λο Σέλσο, Μπέργκβαϊν (78' Ντέλε Άλι), Λούκας Μόουρα

Κώστας Ζάλιαρης