Η Γιουνάιτεντ βλέπει… αστέρια!

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μαρσιάλ (9’) και Μαγκουάιρ (66’) με κεφαλιές τα τέρματα των «διαβόλων», οι οποίοι δημιούργησαν με τη σημερινή νίκη βάσιμες ελπίδες για έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.



Η Γιουνάιτεντ βλέπει… αστέρια!

Η ομάδα του Σόλσκιερ αναρριχήθηκε στην 7η θέση και μείωσε τη διαφορά από την 4η Τσέλσι στους 3 βαθμούς, αφού οι Λονδρέζοι μετρούν 41 βαθμούς και οι «devils» 38. Όλα αυτά, τη στιγμή που οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι, μετατρέπουν και την 5η θέση σε «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είδαν το VAR να τους ακυρώνει -ορθά- δύο γκολ. Το τέρμα του Ζουμά (55’) λόγω σπρωξίματος του Αθπιλικουέτα στον Γουίλιαμς και αυτό του Ζιρού (77’) για οριακό οφσάιντ. Τεχνολογία και Τέιλορ έβγαλαν ωστόσο λάθος πόρισμα στην αντιαθλητική ενέργεια του Μαγκουάιρ πάνω στον Μπατσουαγί στο 21ο λεπτό.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ για τον Ιγκάλο, ο οποίος αντικατέστησε τον Μαρσιάλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και παραλίγο να σκοράρει κάποια δευτερόλεπτα αργότερα. Το πλασέ του σταμάτησε ο Καμπαγέρο.

Το ματς

Η Τσέλσι ήταν αυτή που ήλεγξε το ρυθμό της συνάντησης στο πρώτο ημίωρο του ματς, παρά το γεγονός ότι ο Λάμπαρντ είδε τον Ενγκολό Καντέ να εγκαταλείπει στο 12’ λόγω προβλήματος τραυματισμού. Τη θέση του Γάλλου μέσου πήρε ο Μέισον Μάουντ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο πρώτο μέρος κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά με το σουτ του Ρις Τζέιμς που πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα (6’) και στη συνέχεια με το κακό πλασέ του Μπατσουαγί στο 26ο λεπτό. Μια φάση που ξεκίνησε από κάθετη του Πέδρο και σέντρα του Μάουντ προς τον Βέλγο επιθετικό.

Φάση που σηκώνει συζήτηση καταγράφηκε στο 21ο λεπτό, με τον Μαγκουάιρ να χτυπά με απλωμένο πόδι τον Μπατσουαγί μπροστά από τον πάγκο της Τσέλσι. Ο Άντονι Τέιλορ δεν τιμώρησε τον αμυντικό των «devils», παρά το γεγονός ότι η κίνηση εξετάστηκε και στο VAR.

Η πρώτη στιγμή που η Γιουνάιτεντ έφτασε με αξιώσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ σημειώθηκε στο 37’ αλλά το διαγώνιο σουτ του Μαρσιάλ κατέληξε εκτός στόχου. Στο 45ο λεπτό ωστόσο, η εκπληκτική ενέργεια του Μπισάκα πάνω στον Γουίλιαν ολοκληρώθηκε με υπέροχη σέντρα και εύστοχη κεφαλιά του Γάλλου στράικερ.

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Λάμπαρντ στην ανάπαυλα, με τον Ζουμά να αντικαθιστά τον Κρίστενσεν. Ο Γάλλος αμυντικός σκόραρε μάλιστα στο 55ο λεπτό αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ-σπρώξιμο του Αθπιλικουέτα στον Γουίλιαμς. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ που παραχώρησε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μπισάκα με σωτήρια προβολή σε σουτ του Πέδρο προς την εστία!

Κι αφού η Γιουνάιτεντ ανταπεξήλθε στην πίεση που άσκησε η Τσέλσι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε η σειρά της να απειλήσει. Το απευθείας χτύπημα φάουλ του Φερνάντες στο 65ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι του Καμπαγέρο αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος βρήκε με εκτέλεση κόρνερ τον Μαγκουάιρ και ο Άγγλος στόπερ σημείωσε το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά.

Μέχρι το τέλος η Τσέλσι προσπάθησε τρεις φορές να επιστρέψει στο ματς. Το σουτ του Κόβασιτς σταμάτησε με καθοριστικό τάκλιν ο Μπαϊγί, το γκολ του Ζιρού στο 77ο λεπτό δεν μέτρησε διότι το πόδι του Γάλλου επιθετικού ήταν εκτεθειμένο ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάουντ στο 88’ σταμάτησε στο δοκάρι.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Τσέλσι (4-3-3): Καμπαγέρο- Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν (46’ Ζουμά), Τζέιμς, Αθπιλικουέτα- Καντέ (12’ Μάουντ), Κόβασιτς, Ζορζίνιο- Γουίλιαν, Πέδρο, Μπατσουαγί (68’ Ζιρού)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-4-1-2): Ντε Χέα- Μαγκουάιρ, Μπαϊγί, Σο- Γουίλιαμς, Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Φρεντ- Φερνάντες (90+2 Νταλότ)- Τζέιμς (80’ Περέιρα), Μαρσιάλ (90’ Ιγκάλο)

Σκόρερς

45’ Μαρσιάλ, 66’ Μαγκουάιρ

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο

Στάμφορντ Μπριτζ

Γιάννης Τζιουμακλής